Stress te Lijf

Met passie en plezier aan het werk!

Wil je met meer plezier en  ontspanning werken? Meer presteren met minder moeite? Meer vanuit je gevoel doen? Krachtige keuzes maken vanuit zelfvertrouwen?    
Een workshop waarin je bewust gebruik leert maken van de mogelijkheden van jouw lichaam en stress de baas kunt blijven. In deze hectische tijd wordt veel van ons gevraagd. Ons lichamelijk, geestelijk en sociaal welbevinden wordt regelmatig op de proef gesteld door alles dat we thuis en op het werk tegen komen. Deze externe stress is onvermijdelijk in het leven, de mate waarin het interne stress veroorzaakt wordt, kunnen we beïnvloeden. Maar hoe?

Doel van de workshop

Het doel van de workshop is om de deelnemer in de gelegenheid te stellen zich bewust te worden van eigen stress en stresspatronen en deze aan den lijve te ervaren en vervolgens  te doorbreken. Vanuit deze ervaring, waarbij het herkennen van deze automatische patronen voorop staat, kan een nieuwe ziens- en handelswijze op chronische stressoren ontstaan.
Stressreacties zijn niet altijd functioneel en kunnen een negatief effect hebben op je gezondheid en welbevinden. Juist door goed contact te maken met je lichaam en het gevoelsleven, kun je stress herkennen, erkennen en patronen doorbreken.

Wat levert het op?

De deelnemer leert beter om te gaan met spanningsdruk door het  lichaam als instrument in te zetten. De valkuil van werkdruk is dat  iemand die goed presteert, in een chronisch proces van grensoverschrijding terecht kan komen. De prestatie neemt af, de druk neemt toe. Door het vergroten van lichaams-bewustwording ontstaat  inzicht in de mogelijkheid tot grensafbakening. Hierdoor ontstaat meer ruimte  voor het ervaren van plezier en vitaliteit in het werk.

Inhoud van de workshop

We hebben een hoofd/hart/lijf benadering met het lichaam als ingang en instrument. Met deze benadering onderscheiden wij ons van de reguliere, meer cognitief gerichte stressmanagement trainingen. We leren vitaliteit en ook ontspanning tijdens de inspanning.
Daarnaast komen onder meer de volgende thema's aan de orde: Wat is stress en wat doet het met je? Welke stresspatronen kun je bij jezelf herkennen en aan welke situaties zijn ze gerelateerd? Welke gedachten, gevoelens en gedragingen belemmeren je?  Hoe doorbreek je jouw stresspatronen? Hoe heb je invloed op je eigen stressreactie? Hoe vergroot je jouw stressweerstand?

Werkwijze

Theorie en praktijk worden aan de hand van verschillende modellen afgewisseld en geoefend. De rol die ons zenuwstelsel speelt met betrekking tot stress en stressreacties vormt het wetenschappelijk fundament voor het toepassen van verschillende oefenvormen. Er wordt gebruik gemaakt van kennisoverdracht, lichaamsgerichte oefeningen, ademhaling- en ontspanningsoefeningen en mindfulness-technieken die eenvoudig en toepasbaar zijn in de alledaagse praktijk thuis en op het werk.

Voor wie?

Bedrijven met hart voor hun mensen en hun product! Organisaties die mensen aanmoedigen het beste uit zichzelf te halen. Organisaties die de gezondheid van hun bedrijf en haar mensen belangrijk vinden.

Door wie?

Jeroen den Uijl en Marion Hantelmann, beiden fysio/manueel therapeut, hebben zich onder andere gespecialiseerd in lichaamsbewust-wording in relatie tot stress. Zij werken samen in een gezondheidscentrum en geven trainingen lichaamsgericht stressmanagement en mind-fulness.

Meer weten?

Interesse in een vrijblijvend gesprek over de verschillende mogelijkheden op het gebied van stress te lijf?
Neem contact met ons op via nummer 088-42 00 100 of mail ons, dan bellen we graag zelf terug.