Mobiliteitsprogramma

´Maximaliseer de toekomst´

Mobiliteit is er op gericht om uw werknemer de kans te geven om binnen de organisatie te groeien of om zijn/haar interesses te verleggen naar een andere organisatie. Investeren in mobiliteit komt niet alleen ten goede aan het bedrijfsrendement, maar ook aan het werkplezier van de individuele werknemer. Een enthousiaste werknemer is betrokken en zet zich voor 100% in om succesvol te zijn voor een nieuwe functie.

Mobiliteit en personeelsbeleid

Met uw beleid bepaalt u of u mensen lang of kort wilt binden en hoe u de talenten en mogelijkheden van uw werknemers, in alle leeftijdsfasen, wilt blijven benutten. De volgende facetten spelen een belangrijke rol bij de invulling van mobiliteit:

  • Bedrijfscultuur versus behoeften van de werknemer
  • Functieprofiel versus competenties en talenten
  • Organisatievisie versus betrokkenheid
  • De eisen die het werk stelt versus fysieke beperkingen

U kunt mobiliteit bevorderen door uw mensen te blijven ontwikkelen en/of tegelijkertijd te investeren in hun arbeidsmarktwaarde.

Mobiliteitstraject CNW

Onderzoek wijst uit dat 65% van de mensen het verkeerde beroep heeft gekozen. Hoe zit dat bij u? Werkt u met de beste mensen? Haalt iedereen het beste uit zichzelf? In hoeverre is er een gezonde doorstroom? CNW en How Company hebben een uniek programma samengesteld 'Human Mobility'. Hiermee staan de mensen zelf centraal en investeert u op de juiste manier in uw mensen waardoor ze weer bevlogen aan de slag kunnen. Tegelijkertijd komt er ook een gezond verloop op gang.
Het programma bestaat uit een aantal losse modules:

Talentenanalyse

Uit de talentenanalyse komt naar voren waarin iemand uitblinkt. U kunt het beste halen uit uw mensen als u weet wat zijn/haar talenten zijn en hoe u deze talenten kunt benutten. Na het invullen van een online vragenlijst volgt een uitvoerig gesprek met een gecertificeerd loopbaanadviseur. Na afloop zijn alle talenten in kaart gebracht en vastgelegd in een verslag en daarin het ontwikkelpotentieel meegenomen.

Mobiliteit vanuit eigen kracht

Uit onderzoek blijkt dat mensen gemiddeld circa 35% van hun talenten benutten en de rest onbewust onbenut laten. Deze training is er voor werknemers die niet voor middelmatigheid willen gaan, maar hun talenten en potentieel volop willen benutten. In deze training komen alle zaken aan bod die mensen ervan weerhouden om hun doelen te realiseren. Hierdoor zijn ze uiteindelijk in staat om grensverleggend te opereren en hun eigen prestaties op een aanzienlijk hoger niveau te brengen. Ook de eigen rol en verantwoordelijkheid in mobiliteitstrajecten wordt sterk benadrukt. Het programma duurt 3,5 dag.

Loopbaan APK

In 5 gesprekken werkt de werknemer met een loopbaancoach samen aan vragen als: Wat geeft en kost je energie? Wat zijn je ambities? In hoeverre werk je daar aan en wat houdt je daar in tegen? Welke stappen zijn nodig om weer bevlogen aan het werk te zijn of te blijven?

Andere weg

Soms kan er een moment komen dat de werknemer en de werkgever elkaar niet genoeg (meer) te bieden hebben. Het is dan van groot belang om op een professionele manier afscheid te nemen. Dit kan met behulp van een outplacementtraject van CNW. Wij gaan samen met uw werknemer op zoek naar een nieuwe, passende baan. Onze kracht ligt hierbij in het leveren van individueel maatwerk.

Over CNW & How Company

Ons uitgangspunt is: de manier waarop mensen in een organisatie hun werk doen, is bepalend voor het succes van deze organisatie. Wij streven ernaar dat werknemers hun kwaliteiten en energie vanuit bevlogenheid en passie inzetten voor uw bedrijf.
CNW als specialist in mobiliteits-vraagstukken en How Company als specialist in persoonlijke ontwikkeling en eigen verantwoordelijkheid nemen, hebben de handen ineen geslagen om "Human Mobility" aan te kunnen bieden. Deze unieke combinatie bundelt twee belangrijke factoren (eigen houding en kennis van mobiliteit) om mobiliteit daadwerkelijk tot een succes te maken binnen uw organisatie. De aanpak is pragmatisch en gericht op resultaat.

CNW en How Company hebben intensieve samenwerkingsverbanden met organisaties als Philips, Sara Lee International, Europe Container Terminals, Erasmus MC en Imtech Nederland B.V.

Voor meer informatie over beide organisaties:
www.cnw.nl
www.howcompany.nl

Voor meer informatie over de geïntegreerde aanpak kunt u contact opnemen op 088-42 00 100 of uw interesse kenbaar maken via ons contactformulier.
 

  Vacature portal CNW