Hardloopcoaching

 

Groepen tot 8 personen

Hardloopcoaching plaatje

 

Bedrijven maken hectische tijden door en moeten zich continue aanpassen aan een sterk veranderende omgeving. Ook de medewerker moet zich blijven aanpassen. Bij de meeste bedrijven zijn medewerkers de belangrijkste succesfactor en bepalen mede het imago van de organisatie. Een vitaal personeelsbestand maakt hét verschil.

Haal meer uit uw werknemers door een gedegen vitaliteitsbeleid te ontwikkelen. Een beweegprogramma kan hiervan deel uitmaken. Creëer mogelijkheden om gezondheid en bevlogenheid te combineren tijdens het werk. Investeren in vitaliteit levert aantoonbaar meer rendement op voor uw organisatie!

Vitaliteit

Vitaliteit heeft te maken met de kwaliteit van leven en omvat de dimensies energie, motivatie en veerkracht. Met veerkracht wordt het vermogen bedoeld om met de dagelijkse problemen en uitdagingen van het leven om te gaan. Mensen die vitaal zijn voelen zich energiek, zijn minder vaak ziek, zijn doorgaans zelfbewust en zelfredzaam, beschikken over doorzettings-vermogen, zijn productief  en kunnen zich goed aanpassen aan verstoringen.

Het is algemeen bekend dat bewegen energie geeft. Ook zorgt beweging voor ontspanning, het stemt blij, verminderd slaapproblemen, stimu-leert de concentratie, helpt gewicht verliezen en is goed voor het hart en het brein.

Wat is Hardloopcoaching?

Hardloopcoaching is een variant op runningtherapie met als basis het inzetten van een rustige duurloop onder begeleiding van een runningtherapeut.

De deelnemers gaan gedurende een periode van 3 maanden in een kleine groep (maximaal 8 personen) aan de slag en krijgen de vaardigheden aangeleerd om zelfstandig meerdere keren per week invulling te geven aan het hardlopen. Het doel van Hardloopcoaching is dat de conditie verbetert, men leert plezier te beleven aan hardlopen en geestelijk (meer) in balans komt en blijft. Men komt zowel fysiek als mentaal in beweging!

'Als je lichaam verandert, dan verandert je denken.' (filosoof Wittgenstein)

Voor wie is Hardloopcoaching?

Het programma Hardloopcoaching is bedoeld voor mensen die niet of te weinig* bewegen, met burn-out, depressie, stress gerelateerde klachten (zoals vermoeidheid, angstaanvallen, slaap-problemen, concentratie-problemen) en aspeci-fieke lichamelijke klachten (klachten waarbij geen medische oorzaak is gevonden).

*De Nederlandse Norm Gezond Bewegen (NNGB) geeft aan, dat een volwassene dagelijks minimaal 30 minuten matig intensieve lichaams-beweging nodig heeft (bijvoorbeeld stevig doorwandelen met iets verhoogde hartslag en

ademhaling). Voor kinderen, jongeren en mensen met overgewicht is dit 60 minuten. Om een goede conditie van het hartvaatstelsel te bewerkstelligen is drie maal per week 30 minuten intensieve lichaamsbeweging nodig (sporten).

Wat kunnen deelnemers verwachten?

Nadat de deelnemer is aangemeld voor het programma Hardloopcoaching, ontvangt hij een intakeformulier en wordt hem gevraagd twee doelen te formuleren; een fysiek en een mentaal doel. Voorafgaand aan het programma wordt de deelnemer bevraagd op fysieke belastbaarheid en indien nodig, zal een medische test of een bezoek aan de huisarts geadviseerd worden. Deelname aan het beweegprogramma is geheel voor eigen risico.

Het programma

Tijdens een plenaire aftrap krijgen de deelnemers informatie over de relatie tussen bewegen en gezondheid, de invloed van stress op het lichaam en natuurlijk over wat men kan verwachten tijdens het programma Hardloopcoaching.

Week 1:

Plenaire aftrap en eerste hardloop sessie.

Week 2 tot en met 9:

De groep loopt onder leiding van de hardloopcoach gedurende ca. 1 uur. De deelnemers krijgen na afloop van iedere loopsessie per e-mail nuttige tips, informatie én een loopschema voor de komende periode toegestuurd.

Week 10:

Afsluitende sessie met de hardloopcoach, waarin vragen aan de orde komen zoals;

  • Zijn jouw doelen gehaald?
  • Waarom wel/niet?
  • Wat heb jij nodig om ze alsnog te bereiken?
  • Hoe integreer jij bewegen/hardlopen in jouw leven?
  • Wat beweegt jou? (in het algemeen)

De hardloopsessies vinden (indien mogelijk) plaats in de directe omgeving van de werklocatie van de deelnemers.

Meer weten?

Interesse in een vrijblijvend gesprek over de verschillende mogelijkheden op het gebied van vitaliteit van uw medewerkers?
Neem contact met ons op via nummer 088-4200100 of laat ons via de mail weten wat we voor u kunnen betekenen.

CNW Loopbaanadvies

Gerda Kloet-Huybers

088 - 42 00 100 | info@cnw.nl | www.cnw.nl

  Vacature portal CNW