Werkstress

Werkstress kan zorgen voor psychische en fysieke klachten zoals een verhoogde bloeddruk, hoofdpijn, RSI, vermoeidheid, somberheid en slapeloosheid. Door werkstress verminderen je productiviteit, motivatie en weerbaarheid. Het is daarom belangrijk werkstress op tijd te herkennen en aan te pakken.

Oorzaken werkstress

Er zijn veel verschillende factoren die de kans op werkstress kunnen verhogen, zoals te veel of te gecompliceerd werk en een te hoog werktempo, maar ook het soort werk. Als iemand het verkeerde beroep of de verkeerde werkomgeving heeft gekozen, kost dit (te) veel energie.

Hoe ga je om met werkstress?

Daarnaast speelt ook de manier waarop je met stress omgaat een belangrijke rol. Het verschilt van persoon tot persoon hoe je reageert op werkstress. Hoe jij hiermee omgaat (je draagvermogen) wordt bepaald door je opleiding en ervaring, maar ook door je persoonlijke kenmerken. Door stil te staan bij de manier waarop jij stress ervaart en aan de slag te gaan met ontspanningsoefeningen kun je je weerbaarheid verhogen. Lees meer over stressmanagement.

Werkstress verminderen

Om de werkstress te verminderen kun je aan de slag gaan om je weerbaarheid te verhogen. Als de werkstress een direct gevolg is van je huidige functie kan het ook tijd zijn om een nieuwe uitdaging te zoeken, die beter past bij jouw kennis, ervaring en talenten. In beide gevallen kan CNW je helpen met coaching en een talentenanalyse. Vul ons contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

  Vacature portal CNW