Werkdruk

Werkdruk kan ontstaan als je moeite hebt om je werk binnen de daarvoor beschikbare tijd af te ronden, niet kunt voldoen aan de gestelde eisen of niet gemotiveerd bent. Het werk kan te gecompliceerd, te eentonig of simpelweg te veel zijn. Timemanagement is een handig hulpmiddel om grip te krijgen op je werkzaamheden en effectiever om te leren gaan met je tijd.

Hoe jij als werknemers omgaat met werkdruk is afhankelijk van je draagvermogen. Dit draagvermogen kan door allerlei factoren beïnvloed worden, bijvoorbeeld door je werkomgeving, maar ook door privéomstandigheden.

Motivatie en werkplezier spelen een belangrijke rol

Uit onderzoek van de universiteit van Amsterdam blijkt dat werkplezier een belangrijke rol speelt bij het draagvermogen van werknemers. Een burn-out kan worden voorspeld door een hoge score op stressoren en een lage score op motivatoren. Maar ook bij een lage score op stressoren kan een werknemer ongemotiveerd zijn en werkdruk ervaren. Een hoge score op motivatoren heeft een duidelijk positief effect op het draagvermogen. Mensen die veel plezier hebben in hun werk krijgen daar veel energie van. De onderzoekers pleiten dan ook voor nadruk op energiebronnen in het werk, zoals ontwikkelings- en ontplooiingskansen en het krijgen van feedback.

Werkdruk verminderen?

Lukt het jou op dit moment niet (meer) om met energie, motivatie en succes aan het werk te zijn? CNW zoekt samen met jou uit wat je kunt doen om de werkdruk te verminderen. Zo bieden wij coaching en trainingen om het beste uit jezelf te halen en te leren waar je talenten liggen. Wil je hier meer over weten? Vul ons contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.