Stressmanagement

Iedereen heeft wel eens stress op het werk en een beetje stress kan ook motiverend werken. Langdurige werkstress kan echter leiden tot fysieke of psychische klachten. Stressmanagement is belangrijk om beter om te leren gaan met stress en om klachten op fysiek, emotioneel en mentaal gebied te voorkomen.

Leren omgaan met stress

Het verschilt van persoon tot persoon hoe men reageert op stress. Hoe jij omgaat met stress (je draagvermogen) wordt bepaald door je opleiding en ervaring, maar ook door je persoonlijkheid, leefstijl en privéomstandigheden. Een stressmanagement traject helpt je inzien waar de stress bij jou vandaan komt en hoe jij omgaat met stress. Vervolgens kun je hier aan werken. Zo is timemanagement een hulpmiddel om meer grip te krijgen op de werkdruk en effectiever met je tijd om te gaan. Coaching kan helpen om beter met stress om te leren gaan en je draagvermogen te vergroten.

Stressmanagement traject
CNW kan je helpen op het gebied van stressmanagement. Samen zoeken we uit wat de stress bij jou veroorzaakt en vervolgens bekijken we hoe we die oorzaak weg kunnen nemen, bijvoorbeeld door te werken aan timemanagement. Natuurlijk kunnen er situaties ontstaan waarin stress onvermijdelijk is en waarbij de oorzaken niet verwijderd kunnen worden. Het is daarom belangrijk dat je ook leert op een goede manier om te gaan met stress.

Als het tijd blijkt voor een nieuwe uitdaging

Als blijkt dat de werkstress niet te verminderen is, kan het noodzakelijk zijn om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Ook dan kan CNW je helpen met een uitgebreid loopbaantraject.Wij zijn er van overtuigd dat iedereen de mogelijkheid verdient om zijn werk met plezier te doen. In een kennismakingsgesprek kijken wij wat we voor je kunnen betekenen. Na het gesprek bepaal jij of je met ons verder wilt. Vul ons contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

  Vacature portal CNW