Psychosociale arbeidsbelasting

Psychosociale arbeidsbelasting (PSA) werd geïntroduceerd in de (vernieuwde) Arbowet die per 1 januari 2007 is ingegaan. Voorheen sprak men over welzijn. Onder het begrip PSA vallen alle factoren die spanning veroorzaken op het werk, zoals agressie en geweld, seksuele intimidatie, pesten en werkdruk. Werkgevers zijn volgens de Arbowet verplicht om psychosociale arbeidsbelasting te voorkomen en om hun medewerkers hiertegen te beschermen.  

Waardoor ontstaat psychosociale arbeidsbelasting?

Er zijn allerlei factoren die PSA problemen kunnen veroorzaken. De spanning kan te maken hebben met je werkinhoud, de arbeidsomstandigheden, de arbeidsvoorwaarden of de onderlinge verhoudingen op je werk. Daarnaast zijn er gebeurtenissen die spanning kunnen veroorzaken zoals agressie, geweld, pesten en bedrijfsongevallen of ingrijpende veranderingen zoals reorganisaties en fusies. Ook kan de oorzaak voor PSA liggen in de thuissituatie of kan de stress ontstaan na een life-event.

Wat zijn de gevolgen van PSA?

Als psychosociale arbeidsbelasting niet wordt aangepakt, kan dit leiden tot werkstress. Langdurige werkstress kan leiden tot fysieke of psychische klachten als depressiviteit, burn-out en hart- en vaatziekten. Het is daarom belangrijk om PSA op tijd te herkennen en aan te pakken.

Werken aan je weerbaarheid

CNW kan je helpen bij het aanpakken van je PSA problemen. Samen gaan we inventariseren waar de PSA problemen vandaan komen en kunnen we gaan werken aan je weerbaarheid. In een kennismakingsgesprek kijken wij wat we voor je kunnen betekenen. Na het gesprek bepaal jij of je met ons verder wilt. Vul ons contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

 

  Vacature portal CNW