Faalangst

Specialist Daphne Rijkée aan het woord

Allemaal zijn we wel eens bang om te falen maar niet iedereen heeft last van faalangst. Ongeveer 10% van de werknemers heeft last van faalangst en presteert hierdoor minder. De gevolgen hiervan voor een bedrijf zijn groot. Faalangst zorgt voor een hoger ziekteverzuim en voor matige prestaties. De ervaring in de trajecten bij CNW leert dat faalangst kandidaten belemmert in het zoeken naar werk en zij zich liever vast houden aan de oude, 'veilige', situatie. Gelukkig is er relatief eenvoudig iets aan te doen.

Praktijkvoorbeeld:

Peter is gevraagd een presentatie te houden voor collega's. Hij heeft een nieuwe werkmethode ontwikkeld waarvan de leidinggevende denkt dat het zijn collega's kan helpen in hun functioneren. Peter is trots op zijn werk maar durft geen presentatie te geven. Hij heeft geprobeerd onder de taak uit te komen door de presentatie af te schuiven op een collega maar zijn leidinggevende ging hier niet mee akkoord en was licht geïrriteerd. De opgekomen verkoudheid was een uitkomst voor Peter. Nu had hij een goede reden om die dag niet te gaan werken. Dat de taak een keer terugkomt, geeft hem stress en houdt hem wakker.

Herkennen

Werknemers met faalangst willen het heel graag goed doen. Zij zijn vaak perfectionistisch en stellen hoge eisen aan zichzelf. Zij schieten hier echter in door en de zenuwen zorgen ervoor dat ze slechter gaan presteren of taken gaan vermijden. Je kunt mensen met faalangst herkennen aan de lichamelijke kenmerken (transpireren, trillen, rood worden, misselijkheid, hyperventileren), aan psychische kenmerken (slechte concentratie, piekeren, een laag zelfbeeld) en als laatste aan gedragskenmerken (vragen om bevestiging, vermijden van taken, ziekteverzuim, agressie, clownesk gedrag).

Vaststellen

Faalangst is objectief te meten met behulp van een psychologische test. Anders dan soms gedacht wordt is faalangst geen 'nieuwetijds' diagnose. Al sinds de jaren '70 is het mogelijk om de mate van faalangst vast te leggen. De laatste jaren wordt er meer aandacht aan besteed. De meeste middelbare scholen screenen hun leerlingen en bieden een vorm van begeleiding aan. Zo leren zij al vroeg hun wil om te presteren positief in te zetten. Faalangst verdwijnt niet als je volwassen bent. Wel kun je er goed mee leren om gaan.

Eén op de tien medewerkers binnen uw organisatie presteert minder door faalangst. Deze medewerkers hebben hier zelf veel last van en de (financiële) gevolgen voor het bedrijf zijn groot.

CNW biedt een totaalpakket aan faalangstbegeleiding om het functioneren van medewerkers te verbeteren. Met behulp van een gesprek en een test stelt de counselor van CNW de diagnose. De begeleiding bestaat uit 7 sessies en is gebaseerd op een beproefd wetenschappelijk protocol. Werknemers gaan praktisch aan de slag om hun angsten te overwinnen en merken vaak al na drie keer een gedragsverandering. Ook krijgt u als werkgever tips om om te gaan met de faalangst van de specifieke medewerker. Een kleine investering voor groots resultaat! 

Kom ook in actie tegen faalangst op uw werkvloer en praat eens met een van onze counselors tijdens een oriënterend gesprek. Laat het ons weten of bel ons direct op: 088-42 00 100.

  Vacature portal CNW