Verzuim

Verzuim betekent 'iets niet doen wat er van je verwacht wordt'. Er even van uitgaande dat wát er verwacht wordt reëel is(!), waarom doet iemand dan niet wat er verwacht wordt?

De redenen hiervoor zijn heel divers. Verzuim veroorzaakt door een duidelijk fysieke beperking, dát is doorgaans helder. Als dit leidt tot langdurig verzuim en re-integratie is het van belang hierin de juiste dingen te doen richting de werknemer binnen het kader van de Wet Verbetering Poortwachter. Hiervoor bieden we een handige GRATIS tool inzake wet- en regelgeving.

Grijs verzuim

Los van de (over)duidelijke verzuimgevallen, wat te doen met grijs verzuim? Grijs verzuim duidt op een ziektemelding op grond van reële klachten waarbij het twijfelachtig blijft of de werknemer echt niet tot werken in staat is. Wetende dat 65% van de mensen het verkeerde beroep heeft gekozen - dat betekent: een beroep waarbij ze geen gebruik kunnen maken van natuurlijke talenten - is het niet vreemd te bedenken dat veel mensen uiteindelijk afbranden of op een laag pitje doorgaan.

Kansen

Aan de voordeur de juiste mensen binnenhalen, helpt. Een sterk wervings- & selectiebeleid is een goed begin, maar het daarna behouden en motiveren van talent is van minstens even groot belang. 

Om talent te behouden en motiveren spelen betrokkenheid, invloed op het werk, waardering, werkdruk en cultuur de belangrijkste rol. Aandacht voor employee engagement scheelt heel veel verzuim en problemen op de lange termijn.

Kom ook in contact met een van onze specialisten aangaande employee engagement. Laat een bericht achter voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek of bel direct 088-42 00 100.

  Vacature portal CNW