Planningsgesprek

In veel bedrijven heb je als werknemer jaarlijks een planningsgesprek met je leidinggevende. In dit gesprek bespreek je wederzijdse verwachtingen en formuleer je samen doelstellingen op het gebied van werkresultaten en ontwikkeling voor de komende periode. Een planningsgesprek volgt meestal na een beoordelingsgesprek.

Wat spreek je af in een planningsgesprek?

Er zijn twee soorten doelstellingen. Prestatiedoelstellingen (ook wel resultaatafspraken genoemd) die betrekking hebben op de resultaten die je moet bereiken in je dagelijks werk. En ontwikkelingsdoelstellingen die betrekking hebben op de kennis en vaardigheden die je verder moet ontwikkelen of moet uitbreiden. Als je een persoonlijk ontwikkelingsplan ( POP) hebt, kun je dat tijdens dit gesprek bespreken, of je kunt op basis van het planningsgesprek een POP maken.

Hulp bij een volgende stap in je carrière?

Misschien heb je het gevoel dat je stilstaat in je huidige functie en dat er geen ruimte meer is voor verdere ontwikkeling. Ben je klaar voor een volgende stap, maar weet je niet welke kant je precies op wilt of welke vaardigheden je verder wilt ontwikkelen? Een loopbaanadviseur van CNW gaat samen met jou op zoek naar antwoorden op deze vragen.

Wil je meer weten over wat CNW voor jou kan betekenen? Vul ons contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

  Vacature portal CNW