Functioneringsgesprek

In een functioneringsgesprek wordt het wederzijds functioneren besproken. Dus dat  van jou en dat van je leidinggevende. Het doel van dit gesprek is het verbeteren van jouw functioneren en van de onderlinge samenwerking. Een functioneringsgesprek vindt plaats op basis van tweerichtingsverkeer, in tegenstelling tot een beoordelingsgesprek.

Profiteer van het functioneringsgesprek

Veel mensen zien een beetje op tegen het voeren van een functioneringsgesprek, maar dat is niet nodig. Dit gesprek biedt je de mogelijkheid om met je leidinggevende te praten over je persoonlijke ontwikkeling. Wat zijn je sterke en zwakke kanten? Welke mogelijke belemmeringen staan je functioneren nu en in de toekomst in de weg? En hoe kun jij je capaciteiten zo volledig mogelijk ontplooien. Een goede voorbereiding is hierbij belangrijk.

Je voorbereiden op een functioneringsgesprek

Ter voorbereiding op dit gesprek is het goed om zoveel mogelijk gegevens te verzamelen over je werk in de afgelopen periode. Wat was je bijdrage en wat waren de resultaten? Geef bij minder succesvolle werkzaamheden aan wat je de volgende keer anders zou doen. Daarnaast is het heel belangrijk om na te denken over je persoonlijke ontwikkelingsdoelen en het verloop van je carrière. Waar wil je aan werken en waar zie je jezelf in de toekomst?

Hulp bij de volgende stap in je carrière

Het kan zijn dat je in de voorbereiding op je gesprek met vragen komt te zitten als: Zit ik nog op de goede plek? Worden mijn kwaliteiten volop benut? Is het misschien tijd voor iets anders? Een loopbaancoach van CNW kan je helpen bij de volgende stap in je carrière. Wil je meer weten over wat CNW voor jou kan betekenen? Vul ons contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

  Vacature portal CNW