Beoordelingsgesprek

Een beoordelingsgesprek is vooral eenrichtingsverkeer. Je leidinggevende geeft zijn of haar oordeel over jouw functioneren in de afgelopen periode. In het algemeen of per onderdeel van je functie. Heb je tijdens een functioneringsgesprek afspraken gemaakt of doelen gesteld dan wordt gekeken of die zijn gehaald.

Tips voor het beoordelingsgesprek

  • Houd je resultaten gedurende het jaar voor jezelf bij
  • Deel successen met collega's en je leidinggevende
  • Vraag op tijd naar een agenda van het gesprek
  • Neem verslagen van eerdere functionerings- en beoordelingsgesprekken door
  • Ga het gesprek positief in en schiet niet meteen in de verdediging
  • Vraag naar voorbeelden als de beoordeling niet duidelijk voor je is

Mogelijke uitkomsten van een beoordelingsgesprek

Veel mensen zien op tegen een beoordelingsgesprek. Toch is het merendeel van de beoordelingsgesprekken positief. Met een verlenging van het contract, verhoging van het salaris, promotie of afspraken over groeimogelijkheden tot gevolg. Helaas kan de boodschap ook minder positief zijn. Zo kun je in het beoordelingsgesprek te horen krijgen dat je contract niet wordt verlengd of dat er geen mogelijkheden voor verdere groei zijn binnen je functie.

Met CNW weer met passie en plezier aan het werk

Als je contract niet wordt verlengd kun je bij CNW terecht voor uitgebreid loopbaanadvies. De kern van onze aanpak is dat jij (weer) met passie en plezier aan het werk kunt. Ook wanneer je het gevoel hebt dat je stilstaat in je huidige functie en klaar bent voor een nieuwe stap kunnen wij je helpen. Neem voor meer informatie contact met ons op.

  Vacature portal CNW