Cultuurverandering

Het gedrag van uw werknemers veranderen

Wat is cultuur?

Cultuur is gedrag. Niets meer en niets minder. Als iemand zegt 'onze bedrijfscultuur deugt niet' dan zegt hij eigenlijk dat het gedrag dat de mensen vertonen niet deugt. Cultuurverandering is dan ook hetzelfde als het veranderen van het gedrag dat medewerkers vertonen.

Hoe is onze bedrijfscultuur ontstaan?

Gedrag veranderen is voor de meeste mensen lastig. Dat komt omdat de reacties op het vertonen van afwijkend gedrag vaak negatief zijn. Ook is een cultuur vaak niet voor niets ontstaan. Het is daarom belangrijk om te achterhalen hoe de huidige bedrijfscultuur is ontstaan, voordat een cultuurverandering mogelijk is.

Hoe kan ik onze cultuur veranderen?

Bij cultuurverandering moet u meerdere sporen tegelijk bewandelen. De verwachtingen moeten helder zijn en het management moet duidelijk zijn (inclusief voorbeeldfunctie). De organisatie moet zo gestroomlijnd zijn dat het gewenste gedrag ook echt een voorwaarde is om de functie goed uit te voeren. De sleutel naar een succesvolle cultuurverandering is de juiste stappen zetten op deze verschillende sporen.

Advies over cultuurverandering?

Centrum Nieuw Werk (CNW) is specialist in het begeleiden van organisaties en werknemers. Onze aanpak is persoonlijk en betrokken, maar ook reëel en zakelijk. Wilt u weten wat CNW voor u kan betekenen? Vul ons contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  Vacature portal CNW