Talentontwikkeling

Een focus op talentontwikkeling zorgt u ervoor dat u binnen uw organisatie de juiste mensen op de juiste plaats krijgt. U creëert helderheid en duidelijkheid door middel van goed competentiemanagement. Als het helder is waar uw organisatie naar toe wil, weet u ook wat er voor nodig is om daar te komen. Als organisatie bereikt u sneller uw doelen en medewerkers worden niet langer dan nodig 'aangehouden', met alle frustraties van dien.

Welke talenten zijn cruciaal voor de organisatie?

De eerste stap bij succesvolle talentontwikkeling is het helder voor ogen hebben welke talenten cruciaal zijn voor de organisatie en de verschillende functies binnen de organisatie. Vervolgens moet u achterhalen in hoeverre er een match is tussen een functie en de competenties van de persoon in deze functie.

Het belangrijkste is dat u achterhaalt waar iemands talenten liggen, zodat u hem of haar kunt helpen zich daar verder in ontwikkelen. Neem de competenties van uw werknemer altijd als uitgangspunt. Iemand door veel aandacht, coaching en opleiding in een bepaald competentieprofiel proberen te persen kost heel veel en levert vaak bar weinig op.

Interesse in een van onze diensten op het gebied van talentontwikkeling?

Wilt u meer weten over talentontwikkeling en wat wij voor u kunnen betekenen? Vul ons contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.