Arbeidsmotivatie

Arbeidsmotivatie is misschien wel de belangrijkste pijler voor goed presterende werknemers en goede bedrijfsprestaties. Welke werkgever droomt niet vanbevlogen medewerkers, die elke dag met plezier hun toegewijde bijdrage leveren? Hoe kunt u dat bereiken? Welke rol kunt u als werkgever hier zelf in spelen?

Hoe krijgt u gemotiveerde werknemers?

Arbeidsmotivatie is helaas nog vaak een moeilijk bespreekbaar onderwerp in bedrijven. Toch levert het veel op als u weet hoe u uw medewerkers kunt stimuleren het beste uit zichzelf te halen. Hiervoor moet u wel het gesprek met uw werknemers aan durven gaan. Samen met gemotiveerde medewerkers kunt op zoek naar manieren waarop zij nog meer voor het bedrijf kunnen betekenen. Bij medewerkers die wat minder gemotiveerd zijn, kunt u proberen te achterhalen wat nodig is om hun motivatie te verbeteren. En met een werknemer die niet gemotiveerd is, kunt u op zoek naar werk dat wel bij hem of haar past. Dit kan uiteraard ook buiten het bedrijf zijn. In dat geval kunt u bij CNW terecht voor een passend outplacementtraject.

Arbeidsmotivatie en bedrijfscultuur

Wanneer u aan de slag wilt met de arbeidsmotivatie van uw medewerkers, is het verstandig ook de bedrijfscultuur eens onder de loep te nemen. Niet elke bedrijfscultuur leent zich voor zelfredzame en ondernemende werknemers. Toch zijn medewerkers met een grote mate van eigen verantwoordelijkheid over het algemeen het meest gemotiveerd. Een ondersteunend en participatief management maakt het eenvoudiger te werken aan goede arbeidsmotivatie dan een hiërarchisch en directief management.

Interesse in een van onze diensten op het gebied van arbeidsmotivatie?

Wilt u werken aan een bedrijfscultuur waarbinnen u uw werknemers beter kunt motiveren? Staat uw bedrijf voor een reorganisatie en wilt u weten hoe u uw medewerkers gemotiveerd kunt houden? Neem dan contact op met CNW en kijk wat wij voor u kunnen betekenen.

  Vacature portal CNW