Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid betekent gezonde, productieve en gemotiveerde werknemers. Met een bewust personeelsbeleid zorgt u er voor dat u binnen uw organisatie de juiste mensen op de juiste plaats krijgt. Gemotiveerde medewerkers zijn over het algemeen productiever en werken langer door. U kunt als werkgever op verschillende manieren werken aan duurzame inzetbaarheid van werknemers.

Tips voor duurzame inzetbaarheid

In onderstaande artikelen leest u meer over hoe u de talenten van uw werknemers optimaal benut, hoe u uw bedrijf positief onder de aandacht brengt van potentiële nieuwe werknemers en hoe u uw medewerkers gemotiveerd houdt.

Job crafting

Op welke wijze geven uw medewerkers invulling aan hun baan en hoe kunt u hier invloed op uitoefenen? Duurzame inzetbaarheid maakt u onder meer mogelijk door middel van positieve job crafting.

Talentontwikkeling

Zitten binnen uw bedrijf de juiste mensen op de juiste plaats? Door talent op een goede manier aan te spreken, vergroot u de productiviteit en motivatie van uw werknemers.

Employer branding

Hoe zien potentiële nieuwe werknemers uw bedrijf? En wat kunt u doen om uw organisatie op een positieve manier bij hen onder de aandacht te brengen?

Arbeidsmotivatie

Welke werkgever droomt niet van bevlogen medewerkers, die elke dag met plezier hun toegewijde bijdrage leveren? Lees wat u kunt doen om uw werknemers gemotiveerd te krijgen en houden.

Leeftijdsbewust personeelsbeleid

Een leeftijdsbewust personeelsbeleid richt zich op duurzame inzetbaarheid van alle medewerkers, ongeacht hun leeftijd. CNW helpt u op weg bij het invoeren van een leeftijdsbewust personeelsbeleid.

  Vacature portal CNW