Wanneer is outplacement de beste optie?

Outplacement kan een oplossing zijn wanneer er sprake is van een conflict, een reorganisatie of arbeidsongeschiktheid. Een situatie waarin een werknemer niet langer op de juiste plek zit. Ook kan het zijn dat medewerker niet langer gemotiveerd raakt door zijn huidige takenpakket, en op zoek wil naar een nieuwe uitdaging. Maar wanneer start je een outplacementtraject? En hoe pakt u dat verantwoord aan? CNW biedt u op maat gemaakte outplacementtrajecten, die ervoor zorgen dat uw werknemer weer aan het werk kan in een nieuwe, passende, maar ook duurzame functie.

Belangrijkste voorwaarde

Vaak heeft de werknemer aan de start van een traject moeite met loslaten. Allerlei emoties nemen de overhand. Hier mee om leren gaan en het heft weer in eigen hand nemen is een belangrijk onderdeel van onze trajecten. In de meeste gevallen keert het tei en ontstaat er enthousiasme en motivatie om die nieuwe toekomst vorm te geven. Een enkele keer lukt dit niet omdat iemand kiest voor een juridisch gevecht of de (schijn)zekerheid van een (bovenwettelijke) uitkering. In dat geval is outplacementbegeleiding geen optie. De belangrijkste voorwaarde voor succes is dat degene die in aanmerking komt voor outplacement ook gemotiveerd is of raakt.

Wat kan CNW voor u betekenen?

Bij CNW geloven we dat er voor ieder individu een uitdaging te vinden is. Wij stellen met u vast wanneer het tijd is voor outplacement en vullen samen met u het outplacementtraject verder in. Outplacement is bij ons altijd maatwerk: u kent uw werknemers als geen ander, en weet wat er in de huidige situatie speelt. Na een uitgebreid intakegesprek stellen we samen met de werknemer een stappenplan op, waarbij goed geluisterd wordt naar persoonlijke doelstellingen en ambities. Gedurende het gehele traject is er veel plaats voor persoonlijke aandacht en evaluatie van de voortgang. Wij begeleiden een medewerker van werk náár werk.

Interesse in een outplacementtraject van CNW?

Wilt u meer informatie over wat het CNW voor u kan betekenen met betrekking tot outplacement? Vul ons contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons ook rechtstreeks bellen op 088-42 00 100.

  Vacature portal CNW