Gedeelde kennis

Onderzoek

Een belangrijk onderdeel van ons werk is dat we doorlopend onderzoek doen. Wil jij je steentje bijdragen en er tegelijkertijd achterkomen of jouw mensen opladen of leeglopen? Laat ons weten dat je in aanmerking wilt komen.

Het probleem

Mensen lopen evolutionair jaren achter op wat de huidige maatschappelijke jungle van ons vereist. We zijn niet gemaakt op stilzitten, mentale arbeid, oneindig veel prikkels, altijd aan staan en uitgestelde satisfactie. Het is niet voor niets dat  burn-out momenteel volksziekte nummer 1 is. Het gaat nog wel even duren voordat we ons evolutionair hebben aangepast. De oplossing zit 'm in het kennen van je eigen gebruiksaanwijzing. Hoe kan je 'leven' i.p.v. 'overleven' met het lijf dat je is gegeven? Helemaal niet ingewikkeld maar we leren het nergens.

De prijs

De prijs die de werknemer betaalt is helder. Het is behoorlijk pittig om je weer uit een burn-out te werken. De werkgever betaalt ook flink. Het kost letterlijk veel geld als een werknemer langdurig uitvalt. Niet alleen het salaris maar ook de kosten rondom vervanging, de administratieve rompslomp om te voldoen aan de wet, bedrijfsarts, investering in begeleiding om iemand weer beter te krijgen etc. Dan hebben we het nog niet over de kosten voordat iemand uitvalt. Vaak zijn er al meerdere gesprekken gevoerd, is er al geprobeerd iemand te ontlasten door projecten over te nemen (waardoor een andere extra belast wordt), functioneert iemand al langer niet volledig voordat het bekend en erkent is waardoor er fouten ontstaan en deadlines niet worden gehaald met ontevreden klanten en collega's tot gevolg.

Waarom doet CNW dit onderzoek?

Allereerst willen we natuurlijk weten hoe het werk dat we doen nog beter kan en willen we onderbouwen waarom we doen wat we doen. Daarnaast blijven we er naar streven om onszelf overbodig te maken. Hoe krijg je mensen uit zichzelf in de groeistand? Hoe zorg je dat ze zelf hun arbeidsmarktwaarde hoog houden waardoor outplacement overbodig wordt. Hoe zorg je dat ze niet alleen weten wat ze moeten doen om te 'leven' maar daar ook naar handelen? 

Dat is wat ons drijft maar heel praktisch is het op dit moment ontzettend belangrijk om te zorgen dat we stoppen achter de feiten aan te rennen. Stoppen met curatief handelen in een maatschappij met een enorme groei in burnouts maar zorgen dat we exact weten wat we moeten doen om het te voorkomen en hoe daar naar te handelen.

Wat vragen we van je?

We maken kennis om te kijken of er een match is. Als dat zo is dan sturen we je linkje met een aantal vragen. Dat linkje stuur je naar alle mensen die voor jouw organisatie werken. Zij vullen het in en dat was het.

Wat krijg je er voor terug?

We koppelen de resultaten aan je terug. De algemene resultaten en de resultaten specifiek voor jouw organisatie. 

Meedoen? Laat het ons weten! Benieuwd naar de resultaten? Meld je aan voor het OnMyWay-café.