Mogelijkheden, je hebt er meer dan je denkt!

Aan het begin van een (re-integratie) traject merken we dat onze kandidaten vaak vastlopen door belemmerende gedachten. Denk daarbij aan gedachten als: 'Ik heb een ongeluk gehad, ik kan mijn werk niet meer doen. Ik zal vast nergens anders meer werk vinden. Ik ben te oud. Waarom zouden werkgevers mij willen aannemen nu ik zoveel niet meer kan?' of 'Ik kan helemaal niks, anderen zijn beter en hebben veel meer talent dan ik'.

Gezond of 'beperkt', jong of oud, hoog- of laagopgeleid- Wat werkt is de kunst om te kunnen denken vanuit mogelijkheden. Zoals Johan Cruyff ooit zei: ''elk nadeel heb zijn voordeel".

Het herkennen van jouw specifieke mogelijkheden, maar ook het omdenken met betrekking tot zwakke punten en een lastige situatie, is van meerwaarde voor jezelf en je omgeving. Onze ervaring is dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt door deze manier van werken juist bewuster een zoekrichting en een match bij werkgevers weten te vinden. Zakelijk gezien wordt dit proces zelfs bekrachtigd vanuit wet en regelgeving met stimuleringsmaatregelen om mensen met een beperking in dienst te nemen, door (financiële) prikkels en voordelen.

Op de Facebookpagina van CNW Re-integratie vertelt Priscilla, een van onze kandidaten, haar ervaringen gedurende het 2e spoor re-integratietraject met als resultaat een nieuwe baan.

Bij CNW hebben we veel ervaring met omdenken en het werken vanuit mogelijkheden en talenten. Via een workshop op 8 juni 2017 delen wij graag onze ervaringen en een aantal tools en tips met u, die ook van pas komen in andere gesprekken met medewerkers waarbij soms lastige onderwerpen aan de orde zijn. Denk hierbij aan dis-functionerings-, loopbaanadvies-, of verzuimgesprekken.

 

< Terug naar nieuws