CNW Loopbaanadvies & Transparancy Lab bundelen hun krachten

Weten hoe A.I. kan zorgen dat jij stuurt op energie i.p.v. geleefd wordt door uitval?

door: Vion Jamin
 
Samen hebben wij een tool ontwikkeld, de OnMyWay monitor, die het voor jou en jouw mensen leuker en makkelijker maakt om weg te blijven van stress en aan te haken op groei.
Er is veel onderzoek gedaan naar en geschreven over stress en burn-out. Allemaal even interessant. Wat is een mens toch een mooi en complex wezen. We hebben allemaal een lijf, een hart en een hoofd meegekregen die in de basis op dezelfde geniale manier functioneren. Toch zijn we allemaal uniek en verschillen onderling in verschrikkelijk veel opzichten.
Dat vind ik het mooiste van mijn werk. Iedereen heeft zijn eigen verhaal, reactie en behoeften. Ik ben elke keer weer dankbaar dat mensen er voor kiezen hun verhaal met mij te delen en mij hun kwetsbaarheid te tonen, zodat ik ze kan koppelen aan de professional waarvan ik weet dat hij of zij de expertise heeft die op dat moment voor die persoon van toegevoegde waarde is. Ik geniet er keer op keer van wanneer ze meestal binnen een paar maanden die enorme transformatie doormaken er, cliché, zoveel sterker uit komen.
Het is geweldig mensen weer op de rit te kunnen zetten, heel dankbaar werk. Tegelijkertijd weet ik dat in de meeste gevallen een burn-out niet nodig was geweest. Dat we in een eerder stadium dezelfde lessen hadden kunnen meegeven met minder leed en consequenties. Te triest voor woorden toch als je al die onderzoeken leest? Zoveel mensen een burnout, zoveel leed voor de persoon zelf en voor de organisatie. De persoon komt er uiteindelijk sterker uit, maar de organisatie verliest altijd. Denk aan hoge kosten, productieverlies en de extra risico's vanwege toenemende werkdruk op collega's.
Om die reden ben ik op zoek gegaan naar een instrument waarmee je veel eerder positieve invloed kunt uitoefenen en veel eerder weet waar invloed nodig is om bij te sturen, zowel op individueel als op organisatie niveau.
Hoe geweldig is het als mensen zelf tijdig de verantwoordelijkheid kunnen nemen om de nodige stappen te zetten? Het enige wat jij hoeft te doen is weten waar en wanneer je kunt faciliteren. Dat kan m.b.v. de OnMyWay-monitor. Eenvoudig en dynamisch, mede dankzij Artificial Intelligence (A.I.) We zijn namelijk allemaal uniek maar reageren toch vaak op een bepaalde manier en volgens terugkerende patronen. Door de expertise van Transparency Lab en de kennis van CNW te bundelen, helpt A.I. ons ontwikkelingen eerder te zien en verbanden te leggen die we anders te laat of helemaal niet zagen. Het is daardoor mogelijk om op een positieve, dynamische manier in te spelen op gedrag.
Is dit een nieuwe bloeiperiode in ons vakgebied? Ik durf te beweren van wel. Dit is een echte gamechanger. Ga je met ons mee op deze reis? Wil je jouw mensen de juiste instrumenten bieden die nodig zijn om tijdig in te grijpen en weg te blijven van verzuim, stress en burn-out? Of nog beter aan te haken op groei, energie en bevlogenheid?
Proost met ons mee op de samenwerking en kom op 8 februari 2019 kijken en (oor)delen. Jan van de Poll (van Transparency Lab) en ik delen ons verhaal en de bijbehorende oplossing graag met jou en andere gelijkgestemden onder het genot van een hapje en een drankje.

 

< Terug naar nieuws