Sollicitatietraining

Solliciteren hoe gaat dat?

In een sollicitatie training bij CNW leren we de deelnemers om in korte tijd zichzelf te presenteren congruent met de werklijkheid. Het begint al met binnenkomen. Welke indruk maakt iemand? Wat voor een hand geeft iemand?

In onze sollicitatietraining komen de deelnemers er achter hoe ze overkomen en welke indruk ze maken. Ze kunen vervolgens zelf als enige besluiten of dat ook de indruk is die bij hun persoonlijkheid past. Het heeft in onze ogen geen zin om een ander beeld neer te zetten. Het is wel van belang er voor te zorgen dat sterke en kenmerkende kanten in een gesprek goed naar voren komen.

Het solliciteren oefenen en ervaring opdoen

Sollicitatietraining, het woord zegt het al. De nadruk ligt op solliciteren en we 'trainen' oftewel oefenen met het gedrag dat relevant is om te laten zien. We oefenen ook omdat daardoor ervaring ontstaat. Deze ervaring maakt dat zenuwen minder de overhand nemen tijdens een sollicitatie en iemand daardoor meer zichzelf kan zijn.

Sollicitatietraining spannend?

De meeste mensen vinden het spannend om naar een sollicitatietraining te gaan. Toch wordt er tijdens de training heel veel gelachen en verlaat iedereen de training met veel zelfvertrouwen. Voor wie hier behoefte aan heeft zijn er ook meer uitgebreide sollicitatietrainingen. Daarin behandelen we het hele sollicitatieproces. Denk aan het analyseren van advertenties, schrijven van sollicitatiebrieven, netwerken, etc.

Sollicitatietraining bij CNW volgen?

Meer informatie ontvangen over onze sollicitatietraining? Vul ons contactformulier in en we nemen contact op.

  Vacature portal CNW