Loopbaantraject

Wanneer kiest u voor een loopbaantraject?

Heeft u het gevoel dat u stil staat in uw huidige baan en bent u toe aan een volgende stap? Of raakt u er steeds meer van overtuigd dat u het roer helemaal om moet gooien en compleet iets anders moet gaan doen? Als u niet goed weet wat de volgende stap in uw carrière zou kunnen zijn, kan het goed zijn om er met een professionele buitenstaander over te praten. U kunt er dan voor kiezen een loopbaantraject in te gaan. Een loopbaantraject kan ook een uitkomst zijn als u door een reorganisatie noodgedwongen op zoek moet naar ander werk.

Wat houdt een loopbaantraject precies in?

Een loopbaantraject begint vaak met een loopbaanoriëntatie. Via gesprekken met een persoonlijke loopbaanadviseur wordt gekeken waar u uw kwaliteiten het best kunt inzetten om het meeste plezier uit uw werk te halen. Deze gesprekken worden eventueel aangevuld met diverse instrumenten, zoals testen, onderzoeken en trainingen.

Op basis van deze gesprekken wordt vervolgens een loopbaanplanning opgesteld. Samen met een loopbaanadviseur gaat u aan de slag met zelfreflectie, bewustwording en het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Doel van dit loopbaantraject is inzicht in uw eigen functioneren, zowel op persoonlijk vlak als binnen een organisatie, en naar dat inzicht leren handelen. Aan het einde van het loopbaantraject kun je de volgende vragen over jezelf beantwoorden:

  • Wat wil ik?
  • Wat kan ik?
  • Welke reële loopbaankeuzes kan of ga ik maken?

Wat kan CNW betekenen?

Wij zijn er van overtuigd dat iedereen de mogelijkheid verdient om zijn werk met plezier te doen. Het komt te vaak voor dat mensen blijven hangen in een functie die geen voldoening geeft. Bij CNW geeft het iedereen veel voldoening om, zelfs als u er een hard hoofd in heeft, toch die volgende spannende stap te zetten. We werken vanuit regionaal georiënteerde lokaties. Hierdoor is het mogelijk een loopbaanadviseur te kiezen uit de omgeving waar u aan het werk wilt, zodat de betreffende loopbaanadvisuer ook zijn eigen netwerk kan inzetten.

Interesse in een loopbaantraject door CNW?

Wilt u meer weten over wat CNW voor u kan betekenen? Vul ons contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  Vacature portal CNW