Het contract van Victor werd simpelweg niet meer verlengd...

Victor Schellekens - van ontslag naar 'fantastisch' werk

Victor Schellekens - "Ik heb het ontzettend naar mijn zin op mijn nieuwe werkplek. Binnen vijf minuten ben ik bij mijn werk en het biedt veel kansen. Ik ben CNW enorm dankbaar dat ze mij zo goed hebben kunnen helpen."

Drie jaar geleden kon Victor Schellekens dit helaas niet zeggen. Hij werkte in een verzorgingshuis in Rotterdam Noord. Het contract van Victor werd simpelweg niet meer verlengd. "Ik ben uiteindelijk via mijn werkgever bij CNW terecht gekomen om op zoek te gaan naar een nieuwe baan."

Victor had eerst een kennismakingsgesprek bij CNW. Het voelde direct vertrouwd en goed. Er was meteen begrip voor mijn situatie en ik heb alleen maar het gevoel gehad dat zij mij enorm graag wilden helpen." Ook Victor kreeg een eigen loopbaanadviseur,  toegewezen.

"Het leek alsof CNW precies aanvoelde welke adviseur goed bij mij paste. De klik met de adviseur was heel fijn aanwezig en dat maakte de vervelende situatie een stuk beter." In overleg besloot Victor na de loopbaanheroriëntatie om verschillende trainingen en workshops te volgen om uiteindelijk ook beter en positiever op een nieuwe werkgever af te stappen. "Ik heb allereerst een faalangsttraining gevolgd. Ik denk dat ik al wel wist hoe ik ongeveer in elkaar zat. Maar dit heeft mij wel geleerd om toch meer voor mijzelf op te komen."

Faalangsttraining, netwerken en elevator pitch

Gelukkig bleef het niet enkel bij de faalangsttrainingen. Ook heeft Victor andere trainingen en cursussen via CNW gevolgd. "Ik heb een workshop netwerken aangeboden gekregen. Uiteindelijk heb ik deze workshop ook gevolgd. Ik heb geleerd om meer gebruik te maken van contacten en ook om gewoon op iemand af te kunnen en durven stappen. Uiteindelijk is er ook in een andere workshop de elevator pitch geïntroduceerd. Door in één minuut mijzelf te presenteren heb ik ook geleerd om mij goed te kunnen presenteren bij bijvoorbeeld een werkgever."

Alle trainingen en cursussen liepen bij Victor voorspoedig. Het uiteindelijke doel moest natuurlijk wél behaald worden; een nieuwe baan. "Naast deze trainingen en cursussen heb ik ook verschillende persoonlijkheidstesten ingevuld. Hier kwam een goed beeld uit over hoe ik als persoon het best verder kan gaan. Naast het zoeken naar een baan ben ik dus ook op andere persoonlijke vlakken goed en persoonlijk geholpen."

CNW enorm dankbaar voor fantastische baan

Ongeveer eind 2008 kwam Victor in gesprek met zijn huidige werkgever. Hiervoor heeft hij ook een tijdje via CNW een andere baan bij een callcenter gehad. Echter was dit niet het werk wat Victor zocht. "Nu werk ik in de bibliotheek van mijn oude middelbare school waar ik via het netwerk van CNW terecht kon. Het is fantastisch werk!" Ook Victor is één van de honderden kandidaten die goed en persoonlijk is geholpen door CNW. "Mede dankzij de jobcoaching heb ik het nu ontzettend naar mijn zin op mijn nieuwe werkplek. Binnen vijf minuten ben ik bij mijn werk en het biedt veel kansen. Ik ben CNW enorm dankbaar dat ze mij zo goed hebben kunnen helpen."

< Terug naar portfolio