Pauline hoorde begin april 2013 dat ze, zoals dat zo mooi heet, boventallig zou worden bij haar toenmalige werkgever. Ze stroopte de mouwen op, ging in zee met CNW en zette Linkedin in bij het zoeken naar een nieuwe baan. En met succes! Binnen een paar maanden vond ze de baan van haar dromen. 

"Ik zweer bij LinkedIn, ik ben het levende bewijs dat het werkt!"

"Na mijn intake met CNW kreeg ik te horen dat er toch nog een plek was voor me bij het Summa College, ik kreeg de keus of ik door wilde gaan met CNW of dat ik liever voor het Summa College wilde blijven werken. Hartstikke fijn natuurlijk, maar ik wilde toch liever doorgaan met CNW en op zoek gaan naar een baan waar ik me echt gelukkig in kon voelen. Dus ik heb mijn plaatsing afgestaan."

PaulineMessingTraject

Veel mensen zouden waarschijnlijk een andere keuze maken, maar Pauline koos voor een traject omdat ze graag een baan wilde vinden waar ze echt gelukkig in was. Tijdens haar werk voor het Summa College had ze ook al een loopbaanbegeleidingstraject gedaan, waardoor ze in het nieuwe traject snel spijkers met koppen kon slaan.

"Ik wist al welke ingrediënten ik graag terug wilde zien in mijn volgende functie. In het begin oriënteerde ik me nog vrij breed en ik heb met mijn loopbaanadviseur Tonny Keijers al snel de keuzes smaller gemaakt. En aan de andere kant hebben we mijn bereik vergroot. Ik ben bijvoorbeeld mijn LinkedIn profiel helemaal up to date gaan maken en heb deze goed afgestemd op mijn cv. Daarna heb ik gekeken welke mensen ik toe kon voegen op LinkedIn, die van wezenlijk belang konden zijn voor mij. Mijn LinkedIn profiel groeide in no time"

De kracht van LinkedIn

Al snel bleek dat Pauline wilde gaan werken met expats en dat is gelukt. Ze werkt nu in een bedrijf in België dat van alles regelt en organiseert voor expats en heeft daar een coördinerende rol. Een baan die op haar lijf is geschreven. Zonder LinkedIn was haar dat niet gelukt. Niet alleen had ze zelf haar huidige werkgever al gevonden via LinkedIn, hij had haar ook gevonden:

"Dat was echt bizar, ik liet op een avond aan m'n broer het LinkedIn profiel zien van een manager van een bedrijf waar ik graag wilde werken en zei dat ik hen de dag daarop wilde gaan bellen. En de volgende dag, ik had nog niet gebeld, kreeg ik via LinkedIn een bericht van de HR manager van dat bedrijf die me vroeg om contact op te nemen om te kijken wat de mogelijkheden waren voor mij  binnen hun bedrijf! Ik helemaal enthousiast natuurlijk! En je snapt: ik zweer bij LinkedIn. Ik ben het levende bewijs dat het werkt."

Netwerken

Heel veel mensen vinden het eng om lijntjes uit te zetten en te netwerken. Ook Pauline had hier iets in te overwinnen. Vooral het idee dat mensen niet op haar zaten te wachten hield haar tegen. Tonny wist haar duidelijk te maken dat ze eigenlijk al volop aan het netwerken was, omdat ze al heel veel mensen sprak. Het moest alleen wat intensiever en ook met mensen die wat verder weg stonden.

"Wat een hele grote waarheid is: als jou een inhoudelijke vraag gesteld wordt op een vakgebied waarop jij kundig bent, of iemand vraag om hulp, dan zul jij altijd helpen want dat vind je hartstikke leuk. En als je dat in je achterhoofd houdt, dan is netwerken en het inzetten van LinkedIn helemaal niet meer eng. Mensen helpen echt met heel veel plezier!"

Voorbereiden is het halve werk

Een ander aspect wat aan bod kwam tijdens het traject met CNW was het voorbereiden van sollicitatiegesprekken.

"Ik heb bijvoorbeeld van Tonny geleerd dat voorbereiden echt het halve werk is. Als je je verdiept in het bedrijf waar je gaat praten, dan is dat je grootste winst, daar valt of staat het mee. Weet wat je kunt, sta ook voor wat je kunt en dan komt het goed. Je moet echt vertrouwen hebben in jezelf. En eerlijkheid duurt het langst, het heeft niet zo veel zin om je ergens naar binnen te bluffen."

CNW

Pauline is heel positief over de rol en aanpak van CNW:

"CNW benadert het vanuit de persoon. Ze kijken naar wat jij kunt en wilt. Ze leggen heel erg de verantwoordelijkheid bij jou neer, je moet er zelf in geloven. Ze spreken jouw eigen kracht aan, dat vind ik in ieder geval. Het is niet zo dat zij het doen voor je, je moet het echt zelf doen. Ik vind dat ze bij CNW een heel persoonlijke manier van benaderen hebben. Ik heb het als super leuk ervaren!"

Meer weten over Pauline? Je kunt hier haar LinkedIn profiel vinden! 

Wil jij ook aan de slag met LinkedIn? Lees dan ' 5 tips om met LinkedIn de baan van je dromen te vinden' en ' Hoe maak je een goed LinkedIn profiel?

< Terug naar portfolio