CNW ondersteunt Erasmus MC bij diverse personeels-vraagstukken.

Erasmus Medisch Centrum

'Positieve samenwerking'

erasmuslogo1

"Uiteindelijk gaat het erom dat de werknemers die wij doorsturen naar CNW de regie over hun eigen leven terugkrijgen. CNW spiegelt, denkt mee, zet mensen in beweging en behaalt hiermee dit resultaat. En dát is de kracht van CNW.", aldus Christine Meinhardt, P&O Adviseur bij de Service Organisatie van Erasmus Medisch Centrum.

CNW werkt voor verschillende organisaties in uiteenlopende branches, waaronder het Erasmus Medisch Centrum, het grootste universitair medisch centrum van Nederland. Christine Meinhardt is P&O Adviseur bij de Service Organisatie van het Erasmus MC. "Met CNW hebben wij een goede werkrelatie. CNW is resultaatgericht, het contact is prettig en de communicatie verloopt soepel. Daarnaast beschikt CNW over een groot netwerk."

Afscheid

Met meer dan 13.000 werknemers kan het bijna niet anders dan dat er soms, bijvoorbeeld vanwege langdurige ziekte of disfunctioneren, afscheid genomen moet worden van medewerkers. Vaak ontstaan hierdoor vervelende situaties. "Het komt geregeld voor dat iemand niet vrijwillig de organisatie wil verlaten. Gelukkig kan CNW hierin als partner optreden en ons hierbij ondersteuning bieden."

In beweging krijgen

In de afgelopen twee jaar heeft het Erasmus MC meerdere medewerkers doorgestuurd naar CNW om een re-integratietraject te laten volgen. "CNW weet iedere medewerker van ons goed en persoonlijk te bereiken." Deze persoonlijke benadering bevalt zowel Christine als de werknemers goed. "Door de goede arbeidsvoorwaarden die het Erasmus MC biedt, is de stap om de organisatie te verlaten vaak groot en vergt het moeite om de blik op de externe arbeidsmarkt te richten. CNW speelt hier goed op in en weet de medewerker in beweging te krijgen."

Succesvol

Voor een aantal doorgestuurde werknemers is het traject afgesloten, zonder dat er een baan was gevonden. Toch is er een goed eindresultaat geboekt voor zowel de betreffende werknemers, als het Erasmus MC en CNW. "Een nieuwe baan hoeft niet altijd het enige bevredigende eindresultaat te zijn. Er kunnen tal van andere successen geboekt worden voor een werknemer. Ook als medewerkers geen nieuwe baan vinden, biedt CNW een goed product aan."

Regie terug

Christine vindt dat het voor de werknemers belangrijk is dat zij weer snel een goed leven op kunnen bouwen. "CNW helpt hier uitstekend bij. Niet alleen door de begeleiding naar een nieuwe baan, maar ook door nieuwe inzichten te bieden, waardoor de werknemer het verleden achter zich kan laten, toekomstgericht leert te denken en daardoor tevreden en met goede moed de stap kan zetten richting nieuw toekomstperspectief. Zo kan iemand de regie over zijn of haar eigen leven terugkrijgen."

< Terug naar portfolio
  Vacature portal CNW