Ondanks zijn angst om na 30 jaar van baan te veranderen...

Cees van der Knaap - Moedig zijn loont!

Passie weg

Ondanks zijn angst om na 30 jaar van baan te veranderen, heeft Cees het roer durven omgooien. Zijn oude - door groei veranderde -  bedrijf voelde niet meer als voorheen. Cees voelde zich niet meer gewaardeerd, miste de uitdaging, maar ook de passie waarmee hij vroeger werkte was er niet meer. Cees wilde weer met plezier aan het werk zijn, zich nuttig maken, dagelijkse uitdaging ervaren. Maar zet maar eens zo n stap. Laat de stabiliteit en zekerheid die je hebt maar eens varen voor een nog onuitgedachte weg, onwetend waar deze je naar toe zal brengen.

Coaching traject

"Mijn werkgever merkte mijn veranderende instelling op en bood me in eerste instantie een coaching traject aan bij CNW om een oplossing te vinden voor de problemen op het werk. Ondanks het feit dat ik het niet naar mijn zin had was ik sceptisch over het traject. Ik houd niet van verandering en zag niet in wat CNW voor me kon betekenen. Ik had moeite met vertrouwen en was bang om nieuwe stappen te zetten."

"Maar eigenlijk meteen tijdens het eerste gesprek voelde ik mij op m'n gemak. Typerend voor de manier van werken van CNW is de betrokkenheid, niet alleen van je persoonlijk loopbaanadviseur, maar van heel het team. Daarnaast heb ik het traject als prettig informeel ervaren, niets wordt je opgedrongen. Je hebt zelf de regie in handen en je moet je eigen verantwoordelijkheid willen en durven nemen. Je vindt een nieuw doel en wilt dit doel ook echt bereiken. CNW biedt je daarbij alle ondersteuning die je nodig hebt. Je bent niet een van de velen, er is ruimte voor persoonlijke aandacht."

Nieuw perspectief

Op het moment dat zijn gezondheidsklachten aan het licht kwamen, is het coachingtraject omgezet naar een potentieel onderzoek en later naar een re-integratietraject. Er was een omslag te zien van weerstand naar vertrouwen. "Ik stond open voor het onderzoeken van mijn verdere mogelijkheden, was er zelfs nieuwsgierig naar. Door CNW raakte ik gemotiveerd om naar mogelijkheden te zoeken. Dat je plezier in je werk moet hebben staat centraal bij CNW en dit is precies wat ik de laatste jaren miste in mijn werk, maar waar ik de moed niet voor kon vinden om mee aan de slag te gaan." Cees zag in dat dit de kans was om de stap richting nieuw perspectief te zetten. "De positieve benadering van CNW werkte aanstekelijk".

Inspirerende en motiverende zoektocht

Vragen die centraal stonden tijdens zijn zoektocht waren 'wat vind je leuk?', 'wat mag je?' en 'wat kan je?'. Aan de hand van verschillende tests en gesprekken kwam hij er steeds meer achter waar zijn passie ligt. Toen hij dat helder had, zijn ze zich meer gaan richten op het solliciteren en dan met name op de praktische facetten van het solliciteren. "Ik heb verschillende workshops gevolgd waaronder het ontwikkelen van sollicitatiebrieven, advertentie zoeken, analyseren van advertenties, het formuleren van een elevator pitch(jezelf verkopen in 30 seconden) en een tweedaagse sollicitatietraining. In geen 30 jaar had ik gesolliciteerd en ik zou niet hebben geweten waar te beginnen. Daarom was CNW zo belangrijk. Zij bieden je precies die handvatten die nodig zijn om jouw persoonlijke traject succesvol af te ronden."

"Vanuit het netwerk van CNW ben ik in contact gebracht met een school waarin ik via een werkervaringsplaats ervaring op kon doen in mijn nieuwgekozen richting. Ik ben daar een aantal maanden aan de slag gegaan als conciërge. Naar aanleiding van mijn mailing, waarin ik een flink aantal  scholen aanschreef voor een functie als conciërge, werd ik uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Door de WEP (werkervaringsplaats) had ik recente werkervaring in de functie, kennis van de vaktermen en bovendien een opgebouwd zelfvertrouwen. De sleutel tot mijn uiteindelijke aanstelling! Wanneer ik na deze zomer start in mijn nieuwe functie, blijft mijn loopbaanadviseur nog nazorg verlenen. Dit bevestigt des te meer de betrokkenheid van CNW.  Ik ben blij dat ik het aan heb gedurfd om mijn leven om te gooien en zie nu mijn toekomst enthousiast en met vertrouwen tegemoet."

< Terug naar portfolio