Na vele jaren met plezier ..

Betty van Schendel-Eindhoven is sinds 14 augustus 2000 bijna tien jaar werkzaam geweest als ergotherapeut in een Rotterdams ziekenhuis. Na vele jaren met plezier te hebben gewerkt raakte Betty wantrouwig, ontevreden en vermoeid. Dit resulteerde uiteindelijk in een burn out.

"Ik had echt het idee dat ik helemaal in de put zat. Mijn werkgever heeft mij toen gewezen op CNW. Vervolgens heb ik in juli 2009 een kennismakingsgesprek gehad. Dit was allemaal heel positief, maar toch had ik eigenlijk geen zin in een traject."  "Toch ben ik, na een uitgebreid intakegesprek met een seniorcoach, het traject ingerold."

Op zoek naar kernwoorden als vertrouwen en plezier

Betty kreeg senior coach Henriëtte Noij toegewezen. "Ik waardeer het zeer om te zien dat CNW de juiste match wist te maken tussen Henriëtte en mij." Samen met Henriëtte besloot Betty om twee kernwoorden te vinden die zij belangrijk vindt in haar werk. "Na enkele persoonlijke gesprekken zijn wij op de woorden vertrouwen en plezier gekomen. Dit is eigenlijk mijn symbolische kapstok geworden. Het was belangrijk dat ik weer vertrouwen en plezier kreeg in mijn werk."

In de gesprekken hebben Henriëtte en Betty de persoonlijke kanten van Betty uitgebreid besproken met behulp van het instrument de persoonlijke stijlwijzer. "Zowel mijn kerncompetenties als mijn zwakke punten zijn in de gesprekken duidelijk naar voren gekomen. Maar ook het feit dat ik bijvoorbeeld als persoon graag met doelen wil werken en ik daardoor beter naar de toekomst kon gaan kijken. Wat wil ik nu echt?" Betty kreeg, door te werken met de loopbaanwaarden, inzicht in waar voor haar een baan aan moet voldoen.

Dé perfecte vacature op haar lijf geschreven

Hoewel Betty in eerste instantie niet over een andere werkgever nadacht veranderde dat gaandeweg het traject. Na het nemen van meer afstand kon Betty alle keuzemogelijkheden overzien en wilde ze verandering. Daarna vond Betty ineens de baan die op haar lijf geschreven was. "Het leek wel alsof mijn naam al op de vacature stond. Het ging om werk als ergotherapeut mèt handrevalidatie (en kinderrevalidatie). Iets waar ik eigenlijk naar zocht."  

"Na mijn sollicitatiegesprek vielen alle puzzelstukjes in elkaar." Betty voelt zich op haar gemak bij haar nieuwe werkgever. "Ik werk bijvoorbeeld nu met een to do list en ik durf nu ook nee te zeggen. Vroeger durfde ik dat echt niet." Dankzij CNW heeft zij meer structuur in haar werk gekregen.

CNW werkt op maat, professioneel, persoonlijk én prettig

Naast het leuke en nieuwe werk heeft Betty ook tijd gemaakt voor andere bijzondere dingen. "In het begin van 2011 ben ik ondernemer geworden met de verkoop van glaskunst. Dit is mijn hobby en dit doe ik nu erbij als parttime zelfstandig ondernemer." Ondertussen is het alweer een tijd geleden en het gaat nu geweldig met Betty. "Zonder CNW had ik waarschijnlijk deze stap naar mijn bedrijfje niet gemaakt. Henriëtte en CNW werken op maat, professioneel, persoonlijk en prettig. Dit heb ik enorm kunnen waarderen in mijn moeilijke tijd.

< Terug naar portfolio