Theodoor Scholte vertelt over zijn ervaringen met CNW en coach Christina Bunk. "Door dit traject ben ik behoed voor een burn-out", aldus Theodoor. "Ik raad iedereen die een te hoge werkdruk en stress ervaart aan, dit met zijn leidinggevende te bespreken en een coachtraject in te gaan. Zowel jij als jouw werkgever hebben hier baat bij."

Wanneer het even niet lekker gaat……..

CNW is in staat mensen in hun kracht te zetten en een burn-out te voorkomen!

Interview met Theodoor Scholte

Theodoor Scholte vertelt over zijn ervaringen met CNW en coach Christina Bunk. "Door dit traject ben ik behoed voor een burn-out", aldus Theodoor. "Ik raad iedereen die een te hoge werkdruk en stress ervaart aan, dit met zijn leidinggevende te bespreken en een coachtraject in te gaan. Zowel jij als jouw werkgever hebben hier baat bij."

"Een coach is een hulpmiddel; zij lossen niet alle problemen voor je op, maar zorgen ervoor dat je met jezelf aan de slag gaat. Dan kom je dichter bij jezelf en doe je de dingen waar jouw ogen van gaan stralen vanuit jouw kracht!"

De carrière van Theodoor startte bij SAP, waar hij vier jaar als research engineer heeft gewerkt. In juni 2013 trad hij in dienst bij de Software Improvement Group (SIG), waar hij vijf jaar gewerkt heeft als software security consultant.
De leidinggevende bij SIG merkte een opbouw van stress bij Theodoor en zag dat hij niet goed in zijn vel zat. Hij adviseerde Theodoor om met Vion Jamin, directeur van CNW Loopbaanadvies, een vrijblijvend gesprek te voeren om te voorkomen dat een van zijn waardevolle werknemers zou uitvallen door een burn-out.
Theodoor geeft aan dat hij geregeld 's nachts wakker werd en aan het piekeren was. Hij was onrustig en voelde zich vooral heel vermoeid. Hij merkte zelf ook op dat het soms niet helemaal lekker ging op het werk, maar wist zelf niet de oplossing.
In het intakegesprek legde Vion binnen enkele minuten de vinger op de zere plek. "Erg scherp", aldus Theodoor. Zij heeft Theodoor gekoppeld aan Christina Bunk, de coach die de vervolggesprekken heeft gevoerd.

"Ik ben mijn leidinggevende tot op de dag van vandaag nog steeds zo dankbaar voor de kans om een coachtraject te volgen bij CNW. Ik heb weer energie en doe de dingen die ik belangrijk vind."

De gesprekken met Christina gingen diep en het kostte een aantal gesprekken voordat Theodoor merkte dat er wat gebeurde met hem. Theodoor is nog verbaasd over hoe het mogelijk is wat Christina bij hem bereikt heeft.
"Christina heeft mij weer in mijn kracht gezet. Zij heeft mij inzicht gegeven in de zaken die ik belangrijk vind, zowel zakelijk als privé. Ik begrijp mezelf beter nu. Waar ik voorheen soms snel op zaken reageerde, ben ik nu bedachtzamer. Ik ben rustiger geworden en neem wat meer tijd voordat ik reageer. Dat gaat me nu heel natuurlijk af. Bovendien ben ik ontvankelijker geworden en sta ik meer open voor anderen. Ik krijg nu veel meer positieve energie bij het aangaan van nieuwe contacten en het onderhouden van bestaande contacten. Al met al ga ik vrolijker door het leven".

"Ik heb nu een goede balans tussen werk en privé. Haal meer plezier uit het leven dan voorheen. Toen werkte ik heel doelgericht en was mijn focus meer gericht op presteren. Werken, werken, werken levert, geloof me, na verloop van tijd minder voldoening én minder resultaat op."

Terugkijkend op het coachtraject kan Theodoor de werkwijze van Christina goed omschrijven.
"Zij luistert extreem goed, vat samen en geeft terug. Christina oordeelt nooit. Geeft ook geen adviezen. Zij zorgt ervoor dat je totaal uit jezelf tot inzicht komt en de stappen neemt, die je zelf wilt nemen. Ze stelt je in staat om zelf richting te geven wat je moet gaan doen, zonder dat ze zegt hoe. Fantastisch te ervaren hoe dat werkt". Met een glimlach vertelt Theodoor hoe Christina mindfulness aspecten als een van de instrumenten inbracht. "Mooi om te zien dat dit ook werkt voor pragmatische nuchtere mensen, die met beide benen op de grond staan".

"Het hele coachtraject heeft uiteindelijk alleen maar winnaars opgeleverd! Dank aan SIG en CNW." Wij bedanken ook Theodoor, die zijn positieve ervaringen wilde delen om zo meer mensen te behoeden voor een burn-out!

< Terug naar portfolio