Eind 2008 sloot Angela van Akkeren het jaar niet gelukkig af...

Angela van Akkeren - geloof doet leven

Eind 2008 sloot Angela van Akkeren het jaar niet gelukkig af. Zij nam ontslag bij een grote rederij waar zij het niet meer naar haar zin had. Vervolgens werd ze bij haar nieuwe baan een week voordat ze mocht beginnen de deur gewezen. "Alles pakte anders uit dan ik had verwacht. Ik weet niet hoe het afgelopen zou zijn als CNW mij niet zou hebben geholpen."

Angela kon het nieuwe jaar dus niet gelukkig beginnen. "Ik kwam uiteraard terecht bij het UWV, Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen. Er waren weinig tot geen vacatures, hulp werd amper aangeboden en ik merkte dat ik midden in de crisis was beland." Angela merkte ook al snel op dat ze zelf op zoek moest gaan naar een goed loopbaanbureau. "In het begin kreeg ik soms niet eens een antwoord bij loopbaanbureaus. Zij zeiden bijvoorbeeld dat ik maar een ander bureau moest gaan zoeken."

Aan het eind van dat uitzichtloze jaar is Angela eind 2009 bij CNW terecht gekomen. "Ik begon steeds meer de moed te verliezen. Het eerste gesprek met mijn loopbaancoach gaf mij direct een goed en vertrouwd gevoel. Ze boden mij een Individuele Re-integratie Overeenkomst aan." Precies een jaar na het ontslag bij haar werkgever kon CNW wel de hulp bieden aan Angela die ze nodig had.

Persoonlijke aanpak valt goed in de smaak

"Ik heb een eigen loopbaanadviseur toegewezen gekregen en wij zijn begonnen met het maken van enkele persoonlijkheidstesten." De persoonlijke aanpak van CNW viel bij Angela goed in de smaak. Het begin van het nieuwe jaar 2010 was alweer aangebroken.

Begin 2010 had Angela de hoop dat met de hulp van CNW het nieuwe jaar wel goed zal eindigen. "In het begin heb ik ongeveer zes persoonlijke gesprekken gehad. In de gesprekken hebben wij goed gewerkt aan mijn zelfvertrouwen. Ook hebben wij gesproken over de toekomst en over wat ik écht wil. Er was een prettige, persoonlijke klik aanwezig. Dit maakte de situatie stukken beter."

Al snel een goed en persoonlijk gevoel gekregen

Angela ging op een andere manier naar vacatures kijken en kreeg al snel een goed persoonlijk gevoel. "Ik geloofde er gewoon echt weer in dat alles goed zou komen. Ik ging zelf bijvoorbeeld bellen naar toekomstige werkgevers in plaats van te schrijven. Door CNW kreeg ik een hoop positieve energie." Na persoonlijke gesprekken is Angela in een projectgroep, het bemiddelingsteam (BT) terecht gekomen. "Elke dinsdagochtend kwam ik dan in gesprek met andere kandidaten die in hetzelfde proces zaten. Hier hebben wij ook vacatures uitgewisseld. Het was heel fijn om ook eens andere verhalen te horen en elkaar te kunnen helpen."

Probleemoplossend, attenderend en persoonlijk

Het was al snel duidelijk voor Angela dat zij zich sterk genoeg voelde om weer te gaan werken. "CNW is al die tijd probleemoplossend, attenderend en persoonlijk te werk gegaan. Open en informeel hebben zij mij weten te helpen om aan een baan te komen." Ondertussen werkt Angela van Akkeren sinds mei 2010 als Accountmanager buitendienst bij een leverancier van chemicaliën en reinigingsmiddelen voor de maritieme industrie. "Ik heb uiteindelijk zelf gesolliciteerd en ik ben zelf aan mijn huidige baan gekomen. CNW heeft mij hierin goed op weg geholpen. Zij hebben uiteindelijk echt iets voor mij kunnen betekenen."

< Terug naar portfolio