Guus heeft ruim 17 jaar in vaste dienst gewerkt, waarvan de laatste 3 jaar als adviseur informatiemanagement. Na zijn totaal onverwachte ontslag, heeft Guus het roer omgegooid en volgt hij nu zo veel mogelijk zijn hart.

Guus Zijlstra - Het roer om!

Guus heeft ruim 17 jaar in vaste dienst gewerkt, waarvan de laatste 3 jaar als adviseur informatiemanagement. Na zijn totaal onverwachte ontslag, heeft Guus het roer omgegooid en volgt hij nu zo veel mogelijk zijn hart.

"Ik geloof dat iedereen een missie heeft in het leven. Door deze te ontdekken en er naar te gaan leven, maak je keuzes vanuit het hart en creëer je hiermee geluk voor jezelf en je omgeving."

Guus droomde al langer van een sabbatical. Toen hij eind 2017 - geheel onverwacht - boventallig verklaard werd, is hij ingestort. Hij had zichzelf jarenlang totaal weggecijferd in een omgeving waarin de werkdruk hoog was maar het werk erg leuk. Guus is via zijn werkgever bij CNW Loopbaanadvies terecht gekomen. Vion Jamin, directeur van CNW, heeft Christina Bunk aan Guus gekoppeld. "Christina en ik zijn inderdaad een goede match", aldus Guus.

"Ik ben dankbaar dat CNW en coach Christina op mijn pad zijn gekomen. Zij hebben er door hun unieke aanpak voor gezorgd, dat ik de ruimte kreeg om mijzelf maximaal te ontwikkelen."

De weg naar geluk

Mede door de start van het outplacement traject van CNW kwam Guus er stap voor stap achter wie hij is; wat hij kan en wat hij wil. "Waar ben ik goed in? Wie ben ik zelf? Wat zijn mijn verlangens? Waar droomde ik als kind van? Ik weet nu wat mijn talenten zijn." Guus wil al zijn opgedane kennis van de afgelopen periode niet alleen voor zichzelf houden maar ook delen. Dit onder het mom van 'You teach best what you have to learn most'. Daarom heeft hij besloten om Guus Zijlstra Coaching te starten. Zijn missie is 'Van kwetsbaarheid naar kracht en geluk'. Hij wil hoog-gevoelige mensen (HSP) leiden naar hun ware potentieel met inzet van hun sensitiviteit als krachtig instrument. Kwetsbaarheid inzetten om in je kracht te komen. Hiertoe heeft Guus het zogenaamde 3D-programma ontwikkeld. In de toekomst wil Guus ook trainingen geven aan het bedrijfsleven om werkgevers bewust te maken van het potentieel van haar werknemers.

"Ineens wist ik het: Ik wil coach worden voor hoog-gevoelige mensen. Christina heeft mij als coach geholpen om deze stap naar zelfstandig ondernemerschap te nemen."

Durven, doen en doorzetten

Heel duidelijk voelde Guus: "Ik moet het nu doen. Dit is het moment. Zo'n kans krijg ik nooit meer." Op dit moment zit hij in het stadium 'doorzetten'. Ondanks momenten van twijfel en onzekerheid, houdt Guus zich vast aan zijn doel. Hij ziet de stip aan de horizon. "Ik wil mijn droom waarmaken. Nu volgt een moeilijke fase van veel investeren en hard werken. Maar ik probeer wel om af en toe te genieten van het proces. Anders hou ik het niet vol."  

'Had ik maar', komt niet meer voor in het woordenboek van Guus. Doen! Actie! Zelf de regie pakken. "Door te doen, verander je. Dat is de kracht van het doen in het NU". Aan de slag. Gaan! Duik erin en ga niets uit de weg. Er is geen falen er zijn alleen resultaten. "Als je missers ziet als falen, heb je er niets van geleerd. Om met Dalai Lama te spreken "When you lose, don't lose the lesson".

"Als je jouw missie helder hebt is het een stuk makkelijker om keuzes te maken. Mede door Christina heb ik mijn missie helder; ken ik mijn talenten en heb ik weer zelfvertrouwen. Zij kan goed luisteren en heeft mij goed begeleid in het proces naar wat ik te doen heb in het leven en waar ik voor sta. Juist bij de moeilijke fases in dit groeiproces heeft Christina me geholpen door het aanreiken van tools nodig voor het overwinnen van mijn blokkades en twijfels."

Leuke papa

Guus ondervindt af en toe weerstand uit zijn omgeving. Dit bevestigt hem alleen dat hij op de juiste weg zit. Dit is af en toe confronterend maar volgens Guus een onderdeel van het proces waarbij hij keer op keer wordt getest op het trouw zijn aan zichzelf.

Het mooiste compliment kreeg Guus van zijn dochter, toen zij zei: "Ik vind je een veel leukere papa, nu je meer thuis bent". "De relatie met mijn partner is enorm verdiept en verrijkt door mijn groeiproces en ontwikkeling. Dat is het gevolg van blijven communiceren en tijd voor elkaar nemen. Het leven is te kort om met minder genoegen te nemen. Voldoening haal je niet uit geld, maar uit zingeving: Wat heb ik toe te voegen aan deze wereld?"

"Verbindingen maken met mensen gaat nu zoveel makkelijker en deze contacten zijn zoveel mooier en intenser. Mede door de gesprekken met Christina weet ik beter wie ik ben en kan ik mezelf zijn, minder onderscheid in mijn opstelling als professional of als privépersoon. Ik maak nu veel makkelijker contact met mijzelf en anderen."

Van binnen naar buiten leven

Door de verbinding met zichzelf aan te gaan is het ook makkelijker voor Guus om de verbinding met andere mensen aan te gaan. Christina heeft Guus vooral geholpen om keuzes te doorvoelen en stap voor stap keuzes te maken. "Natuurlijk maak ik soms minder goede keuzes en stoot ik geregeld mijn neus. Fouten maken, is niet erg. Hoe meer je op je bek gaat, hoe meer je leert", is het nieuwe motto van Guus. "Vertrouw op het proces en op jezelf". Guus was zich nooit bewust hoe destructief het voor lichaam en geest is om in je hoofd te blijven denken en piekeren. "Ik probeer nu van binnen naar buiten te leven in plaats van andersom. Ik neem de regie en verantwoordelijkheid over mijn leven."

"Balans in wat en wanneer, is en blijft lastig. Christina helpt me hierbij door de spiegel die ze me regelmatig voorhoudt. Wat overigens vaak heel confronterend is. Zij heeft mij geholpen bij het teruggeven van mijn eigen vrijheid in denken en doen, zodat ik mijn eigen keuzes kan maken."

Duurzaam aan het werk

CNW onderscheidt zich door het zoeken naar duurzame oplossingen voor werkgever én werknemer en verliest het belang van zowel werkgever als werknemer nooit uit het oog. Ook een werkgever is gebaat bij een duurzame oplossing. Het gaat om mensen en de respectvolle wijze waarop partijen uit elkaar gaan. Er is ruimte voor pijn en emoties in het lastige traject, maar altijd opbouwend en resultaat gericht. De directeur van CNW, Vion Jamin, heeft een uitzonderlijke gave om de juiste coach aan een cliënt te verbinden. Zij gaat niet voor korte termijn successen.

De coach die aan Guus is gekoppeld, Christina, kan luisteren als geen ander. "Zij heeft echt aandacht en woorden gegeven aan gevoel. Zij heeft mijn groeiproces begeleid en stuurt aan de zijlijn bij."Guus is zijn werkgever dankbaar voor de ruimte en vrijheid, die hij heeft gekregen om dit proces aan te gaan. "CNW en zijn coach Christina zijn hierin onmisbare schakels geweest! "LEEF JE DROMEN!!!"

"CNW was voor mij het klankbord waarmee ik kon sparren als ik onzeker was. Ik ben mijn werkgever, die deze stap naar geluk mogelijk gemaakt heeft, dankbaar. Zonder beiden zou ik nu niet staan waar ik nu sta!"

< Terug naar portfolio