Oud en Nieuw: interview Vion Jamin

Al vrij snel na de oprichting van CNW werd ze betrokken bij de ontwikkeling en uitvoering van trainingen. Ze heeft bijgedragen aan het professionaliseren van de interne organisatie. Ze hield zich bezig met de positionering en nieuwe huisstijl van CNW en raakte bekend met alle ins en outs van de organisatie. Fred Jamin merkte op dat ze straks meer van CNW zou weten dan hijzelf. Na jarenlang af en aan betrokken te zijn geweest, heeft ze eind 2010 definitief ja gezegd. Vion Jamin, per januari 2012 directeur van CNW.

'Voor mij komt mijn passie en alles wat ik tot nu toe geleerd heb, in CNW bij elkaar'

Lange tijd is Vion Jamin werkzaam geweest als zelfstandig organisatieadviseur en is zij bezig geweest om managers te ondersteunen in het betrekken, motiveren en faciliteren van hun medewerkers. 'Bij CNW krijg ik de kans om wat ik klanten al jaren adviseer ook zelf te laten zien. De manier waarop CNW mensen naar ander werk begeleidt, heeft een directe link met mijn beeld van leiderschap. CNW haalt het beste uit mensen. We halen dát eruit wat er in zit en zoeken dan de juiste match. En dat maakt dat we niet alleen iets waardevols kunnen betekenen voor mensen die ander werk (moeten) zoeken. Voor iedere medewerker die wil excelleren en voor iedere werkgever die het optimale uit zijn mensen wil halen is CNW de aangewezen partij.'

'Als ondernemer vind ik het belangrijk dat je handelt vanuit je overtuiging. Iets neerzetten, waar je  in gelooft en wat je graag wilt delen. Mijn vader heeft dat altijd zo gedaan. Hij gelooft er heilig in dat iedereen het verdient om zijn werk met plezier te kunnen doen. Ik word er persoonlijk elke keer weer heel blij van als iemand zich bewust wordt van zijn kracht en die ook nog kan inzetten. De kiem voor mijn overtuigingen heeft híj ooit gezaaid. Het is in die zin niet vreemd dat de essentie van CNW daar naadloos op aansluit. Dat ik zo intensief met mijn vader heb mogen samenwerken, ervaar ik echt als een cadeautje. Ik ben best trots op de manier waarop we dat hebben gedaan.'

'CNW in de toekomst? CNW blijft CNW. Naast het begeleiden van mensen naar een nieuwe toekomst streef  ik ernaar dat CNW een steeds grotere bijdrage gaat leveren in personeelsvraagstukken. Juist in deze tijd kun je winst behalen door te zorgen dat je personeel optimaal functioneert. Ander werk is niet altijd nodig, soms leidt net een beetje anders werken tot veel betere prestaties. Jobcrafting noemen ze dat tegenwoordig. Kortom, CNW behoudt zijn kracht en gaat 'm steeds breder inzetten.'

Lees hier ook het interview met vader en oprichter Fred Jamin

< Terug naar nieuws