In Vuur en Vlam, Opgebrand of afgefakkeld!

Werken met passie, zonder opgebrand te raken!

U kunt zich misschien voorstellen dat CNW Loopbaanadvies, met als missie 'iedereen bevlogen aan het werk', inmiddels ook specialist is op stressgebied. Stress is een stille sluipmoordenaar als het gaat om bevlogen zijn en betrokken blijven. Uit onderzoek van Gallup blijkt dat slechts 33% van de mensen zich betrokken voelt bij de organisatie. Het verbeterpotentieel is dus groot.

Wat is de oorzaak hiervan? Volgens Gallup is slecht management één van de belangrijkste oorzaken van het gebrek aan betrokkenheid, door managers die talent negeren en weinig interesse in groei lijken te hebben. Daarnaast is werkdruk beter te managen dan vaak wordt gedacht. Werkdruk is een perceptie. Als medewerkers veel werk krijgen dat zij als onzinnig ervaren (uit onderzoek blijkt dat dat rond de 25% van de werkzaamheden is) of werk dat niet aansluit bij hun competenties (rond de 35%) dan wordt het al snel gevoeld als hoge werkdruk.

Medewerkers die niet betrokken zijn kunnen cynisch of ontevreden worden. Jaarlijks verliezen organisaties miljoenen aan verloren productiviteit, gestolen goederen en verzuimdagen (Bron: Werken 2.0, 26 juli 2013).

Kokervisie-02-correctie-rgbEr zijn vele manieren om bevlogenheid te bevorderen zoals bijvoorbeeld de resultaten van het werk inzichtelijker maken, aandacht geven aan het nut en de toegevoegde waarde van het werk en de talenten van mensen inzetten. In deze nieuwsbrief hebben we vooral aandacht voor het effect en de invloed van stress. Stress is een reactie op een bedreigende situatie. Het leidt in 9 van de 10 gevallen tot kokervisie. Als er een leeuw klaar staat om aan te vallen is dat effectief. Focus op de leeuw vergroot de kans op overleven.

Waar het bijvoorbeeld een reorganisatie betreft, ontstaat een vergelijkbare reactie met als effect focus op het negatieve. Precies dat wat een organisatie niet kan gebruiken.

Samen met onze specialisten bij CNW hebben we een aantal programma's ontwikkeld waarin mensen leren omgaan met stress. Dat is niet ingewikkeld maar wel voor iedereen verschillend. Bij de ene persoon is ons 'Vitaliteitsprogramma' , waarin beweging centraal staat, vooral effectief. Bij de andere persoon biedt ons 'Stress te lijf programma', met meer aandacht voor mindfulness en ademhaling, meer soelaas. Bottemline is dat iedereen kan leren omgaan met stress zodanig dat de negatieve gevolgen van stress niet de overhand krijgen.

Vanzelfsprekend passen wij deze programma's ook toe in onze loopbaantrajecten. Baanverlies gaat vaak gepaard met grote spanningen. Soms is een burn-out zelfs de aanleiding om op zoek te willen naar ander werk. Bij reorganisaties besteden we ook graag aandacht aan de achterblijvers. Zij moeten de organisatie in de lucht houden, maar vaak onder moeilijke omstandigheden. Tot slot zijn er steeds meer organisaties die CNW Loopbaanadvies betrekken bij het uitvoeren van beleidsplannen waarin Vitaliteit expliciet is meegenomen. Wat de aanleiding ook is, als stress en betrokkenheid genegeerd worden, dan bereikt een organisatie niet haar doelen.

Op 3 juni a.s. organiseren we vanuit CNW Loopbaanadvies een bijeenkomst voor onze relaties. Met enige trots mogen we aankondigen dat Carien Karsten, burn-out deskundige, een masterclass zal verzorgen. In deze nieuwsbrief meer hierover.

< Terug naar nieuws