Ik wens je veel personeel

door: Vion Jamin

Het succes en de groei van een organisatie valt of staat met getalenteerd en bevlogen personeel. De juiste persoon op de juiste plek is een waarborg voor continue groei. Elke organisatie heeft wel een aantal mensen rondlopen die volledig voldoen aan het ideaal plaatje. Ondanks dat iedereen dezelfde selectieprocedure heeft doorlopen, is er toch een groot verschil in de uiteindelijke match. Hoe kan dat?

Veel ondernemingen selecteren op basis van diploma's, kennis en ervaring. De selectieprocedure is functieprofiel gedreven. Het functieprofiel omschrijft de benodigde kennis, wat hij/zij moet kunnen en het gedrag dat daarbij hoort. Selecteren op cultuur en persoonlijkheid speelt bij de meeste bedrijven een ondergeschikte rol. Terwijl talent en cultuur gedreven selectie bewezen succesvoller is.

Recent heb ik met dank aan @Howcompany, een lezing bijgewoond van @JefStaes. Het standaard functieprofiel is ook volgens Jef niet zaligmakend. De medewerker wordt te veel gevangen in zijn tot in detail beschreven rol. Hij laat zien hoe we met behulp van functieprofielen gevangen schapen creëren i.p.v. proactieve, bevlogen professionals
Klik hier voor de video!

Een van onze opdrachtgevers, TOPdesk, waar ik al meer dan 10 jaar met veel plezier mee samenwerk, handelt al jaren naar deze zienswijze. TOPdesk is een leuk, dynamisch en succesvol ICT bedrijf met continue groei. Ze delen in onderstaand interview op welke manier zij hun succes mede te danken hebben aan het selecteren van de juiste mensen.

Ben je ook op zoek naar bevlogen werknemers en de ideale match? Zoek je mensen die doen waar ze goed in zijn en passen in de bedrijfscultuur?
CNW maakt in een paar stappen een analyse van het kloppend hart van de organisatie en een profiel van de bevlogen werknemer, die daar naadloos in past.

Interesse? Maak hieronder een afspraak voor bevlogen gesprek en zorg dat jij wel kunt reageren met een glimlach als iemand je veel personeel toewenst.


 

< Terug naar nieuws