Hoe houd jij jouw mensen in 'beweging'​?

 

Zorgen dat je als organisatie, maar ook als mens, niet vast komt te zitten, is in deze tijd belangrijker dan ooit. Al mijn hele leven (naja, voor zover ik me herinner), ben ik gefascineerd door wat mensen (niet) beweegt. Ik deel graag mijn kennis hierover m.b.v. onze Hippie Business gedachte.

Jouw eerste gedachte is wellicht ‘Wat hebben Hippie en Business met elkaar te maken?’. Dat snap ik. Laat me je meenemen. Het gaat over twee uitersten van hetzelfde continuüm, met aan de ene kant mens gedreven en aan de andere kant resultaat gedreven. Een Hippie Business is een organisatie waar een ideale balans is gevonden tussen die twee.

Mens gedreven    -----------------------X------------------------ Resultaat gedreven

X = Hippie Business

De huidige maatschappij is voornamelijk resultaat gedreven, zelfs als de verpakking mens gedreven lijkt. Als individu weten we vaak niet eens meer hoe we goed voor onszelf kunnen zorgen in een wereld waar ons lijf evolutionair zwaar op achterloopt. We denken oprecht dat je van een avondje Netflixen oplaadt. ‘Druk druk druk’ is verworden tot een status symbool. We streven naar geluk op een zelfde manier als naar geld en succes (resultaat gedreven).

Er mag c.q. moet echt weer wat meer ruimte komen voor liefde, lol en losheid (de hippie in ons). Mensen hebben helemaal niet zo veel nodig. Het mooie is dat als we liefdevol leiderschap combineren met een zakelijk kader, het zo felbegeerde succes volgt. Mensen hebben aandacht nodig (liefde). Dat voelen ze als ze ergens bij horen (verbinding) en geloven in jouw ‘verhaal’. Ze willen groeien en zichzelf ontplooien. Dat doen ze als ze vertrouwen krijgen en zich veilig voelen. Drie V’s: Verbinding, een Verhaal (Visie) en Vertrouwen.

Hoe weet je of je daar aan voldoet? Hoe zorg je dat jouw mensen niet vast komen te zitten?

Resultaten meten we vaak op allerlei manieren. Daar kan je moeiteloos op managen, maar hoe zit het met mensenmanagement? Welke tools heb je daarvoor? Op welke manier ben jij in staat het welzijn van jouw mensen te volgen en te faciliteren?

Onze mensenmanagementtool, de OnMyWay monitor, faciliteert moeiteloos mensenmanagement. Nieuwsgierig? Meer weten over ons HippieBusiness model. Klik hier voor de video.

< Terug naar nieuws