Blog

CNW Loopbaanadvies en Transparency Lab bundelen hun krachten.

Wij hebben een tool ontwikkelt, de OnMyWay monitor, die het voor jou en jouw mensen leuker en makkelijker maakt om weg te blijven bij stress en aan te haken op groei.

Er is veel onderzoek gedaan en geschreven over burn-out en stress. Ik vind het allemaal even interessant. Wat is een mens toch een mooi en complex wezen. We hebben allemaal een lijf, een hart en een hoofd meegekregen die in de basis op dezelfde geniale manier functioneren. Toch zijn we allemaal uniek en verschillen we in verschrikkelijk veel opzichten.

Dat vind ik het mooiste van mijn werk. Iedereen die ik ontmoet heeft zijn eigen verhaal, reactie en behoeften. Ik ben elke keer dankbaar dat mensen er voor kiezen hun verhaal te delen en hun kwetsbaarheid te tonen zodat ik ze kan koppelen aan een professional waarvan ik weet dat hij of zij de expertise heeft die op dat moment nodig is.

Ik geniet er keer op keer van dat ze meestal binnen een paar maanden een enorme transformatie doormaken en er, cliché, zoveel sterker uit komen waardoor ze eindelijk de keuzes maken die kloppen.

Het geweldig mensen weer op de rit te kunnen zetten. Heel dankbaar werk. Tegelijkertijd weet ik dat in de meeste gevallen een burn-out niet nodig was geweest. Dat we in een eerder stadium dezelfde lessen hadden kunnen meegeven met minder leed en consequenties. Te triest voor woorden toch als je al die onderzoeken leest? Zoveel mensen, zoveel leed voor de persoon zelf maar ook voor de organisatie. De persoon komt er uiteindelijk sterker uit maar de organisatie verliest op geld, productie en loopt daarna extra risicos door de toenemende werkdruk op collega's.

Om die reden ben ik op zoek gegaan naar een instrument waarmee je veel eerder positieve invloed kunt uitoefenen en veel eerder weet waar invloed nodig is om bij te sturen zowel op individueel als op organisatie niveau.

Hoe gaaf zou t zijn als mensen zelf de nodige stappen zetten? Als jij weet waar en wanneer je tijdig kunt faciliteren. Het kan! Eenvoudig en dynamisch, mede dankzij A.I. We zijn namelijk allemaal uniek maar reageren vaak ook op bepaalde manieren volgens terugkerende patronen. Door de expertise van TransparencyLab en de kennis van CNW te bundelen, helpt A.I. ons dingen eerder te zien en verbanden te leggen die we anders te laat of helemaal niet zagen. Het is daardoor mogelijk om op een positieve, dynamische manier in te spelen op gedrag.

Een nieuwe bloeiperiode in ons vakgebied? Ik durf te beweren van wel. Dit is een echte gamechanger. Ga je met ons mee op deze fantastische reis? Wil je jouw mensen dat kunnen bieden wat nodig is om tijdig in te grijpen en weg te blijven van burn-out, verzuim en stress? Of nog beter aan te haken op groei, energie en bevlogenheid? Proost met ons mee op de samenwerking en kom op 14 december kijken en (oor)delen bij het OnMyWay-cafe. Jan (van Transparency Lab) en ik delen ons verhaal en de bijbehorende oplossing graag met jou en gelijkgestemden onder het genot van een hapje en een drankje.

 

 

< Terug naar nieuws