4 Redenen waarom geluk jouw carrière een enorme boost geeft

Iedereen wil een gelukkig, vervullend en enerverend leven. We zouden het liefste willen dat dit te koop is. Het tegendeel is waar. Uit allerlei onderzoeken (en met logisch nadenken) blijkt dat het andersom werkt; mensen die gelukkig zijn verdienen meer geld. Helaas leven we daar niet naar. Het is tegenwoordig heel normaal dat we van het ene doel in het leven naar het andere doel gaan, zonder even stil te staan bij wat we doen en bereiken. Wat over blijft is de eeuwige zoektocht naar geluk, met het tegenovergestelde tot gevolg of nog erger een depressie, burn-out of ziekte.

Ik maak me zelf ook schuldig aan het continu nastreven van nieuwe doelen. Het begon met de wens om toegelaten te worden tot mijn voorkeurs studie. Vervolgens wilde ik er meteen een bijpassende baan naast. Die baan moest dan wel geschikt zijn voor een (afstudeer) stage om af te studeren met honneurs. Mijn ambitie is vervolgens om door te groeien van starters-functie naar een traineeship waarbij ik dan tegelijkertijd in de avonduren mijn master wil halen. Om nog maar niet te spreken van al mijn persoonlijke doelen.

Het is fijn om in het leven doelen te hebben, maar ik merk dat het steeds hoger leggen van de lat niet resulteert in het ervaren van geluk. Zodra ik dit in de gaten kreeg, heb ik besloten er wat aan te doen. Wat voor mij persoonlijk werkt, is om te leven in het nu. Op dit moment ben ik aan het afstuderen. Daar ligt mijn focus. Pas als dat is gelukt, mag ik mezelf oriënteren op starters-functies en als beloning een fantastische reis tussendoor plannen.

Hieronder vind je de 4 redenen waarom geluk jouw carrière een boost geeft.

1. Gelukkige werknemers zijn effectiever

Uit onderzoeken is gebleken dat gelukkige werknemers bereid zijn om harder te werken. Daarnaast zijn ze ook nog effectiever aan het werk. Dit resulteert dus in betere resultaten en een eerdere promotie.

2. Geluk straalt uit naar de mensen om je heen

Dit uit zich in het feit dat je opvalt bij mensen. Waardoor de gun-factor zich gaat uitten in nieuwe kansen en/of uitdagingen of gewoon een lekkere meevaller.

3. Geluk maakt de mens gezonder

Een gelukkig mens wordt ouder en gaat gelukkiger door het leven. Minder verzuim en meer energie om nog meer positieve dingen te beleven.

4. Gelukkige mensen werken beter samen

Uit onderzoek is gebleken dat een gelukkig persoon het resultaat van teams beïnvloed. Teams zonder een gelukkig mens presteren slechter dan een team met een gelukkig mens. Dus ongeacht de verdere samenstelling van het team. Dit komt omdat gelukkige mensen beter luisteren naar teamleden en hun eigen kennis beter weten te delen. Wat weer leidt tot betere beslissingen.

Wat maakt jouw gelukkig? Pluk jij hiervan de vruchten op het werk? In de volgende blog meer informatie over hoe je geluk ervaart (bewerkstelligt) in het werk!

kim@cnw.nl

< Terug naar nieuws